Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışında yer aldığı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezince Ankara'da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'nın ardından, 83 ülkeden 214, Türkiye'den 109 bilim idamı ve araştırmacının yer aldığı heyet Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın davetlisi olarak Nevşehir'e gelerek Kapadokya Bölgesini gezdi.

Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel ve beraberindeki heyet, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.

Kapadokya Bölgesinin doğal ve tarihi mekanlarıyla kültürel değerlerini gezen Heyete, bölgedeki gezileri sırasında Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici'de eşlik etti.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel Başkanlığındaki heyet onuruna Gezi sonrası akşam yemeği verildi.


Eski Bakan ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, yemekte yaptığı konuşmasında;" - Nevşehir Valisi Aktaş'a misafirperverliği için teşekkkür ederek, Kapadokya'da bulunmaktan ve misafir heyetimize bu özel bölgemizi tanıtmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi."

Vali Aktaş'ta Sayın Bakan ve misafir heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu organizasyonu gerçekleştirenlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.


Kapadokya'ya hayran kaldıklarını ve buraya mutlaka en kısa sürede yeniden geleceklerini ifade eden heyete, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından farklı dillerde hazırlanan Kapadokya Broşürleri hediye edildi.