Van da yaşayan 10 Yaşındaki Ahsen Elçiçek isimli minik öğrenci Kapadokya ya olan merakını gidermek için Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürü Veleddin Birsöz e bir mektup yazdı.4.A Sınıf öğrencisi Minik Ahsen’in ,çok merak ettiği ve görme şansı olmadığı Kapadokya ile ilgili çeşitli kartpostal broşür cd gibi dökümanlar isteğini belirten mektubunu alan İl Müdürü Birsöz minik Ahsen i Van dan Kapadokya ya davet etti.

 

Kapadokya davetini öğrenen Ahsen bu davetten çok mutlu olarak hemen ailesi ve öğretmeni ile konuyu paylaştı.

 

Daha sonra Ahsen Elçiçek’in Kapadokya hayalini gerçekleştirmek için  Annesi Leyla Elçiçek,Kuzeni Pınar Elçiçek Güneş ve Öğretmeni Suna Yiğit ile birlikte Kapadokya ya geldiler.

 

Van dan gelen Minik Ahsen ile Anne kuzen ve öğretmenine Göreme Turizm Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz gönüllü ev sahipliği yaptı.

 

Kapadokya da 3 günlük gezi ve ziyaretin ev sahipliğini yapan Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz Van dan gelen Minik Ahsen ve misafirlerine Göreme de bölgenin en güzel bir butik otelinde ağırlarken Van dan gelen misafirlerine Yöresel Yemekler, Balon, Fayton Turu Göreme Açık Hava Müzesi ile Kapadokya Bölge turu düzenledi.

 

Hayalinin gerçek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren minik Ahsen ben sadece Kapadokya ile ilgili kartpostal broşür cd beklerken, Kapadokya yı görme şansı yakalamaktan dolayı son derece mutluyum. Kendimi Peribacaları diyarı Kapadokya da Masalımsı bir dünyanın kahramanıymış gibi hissediyorum.

 

Bu Hayalimi gerçekleştiren Başta Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Veleddin Birsöz olmak üzere özellikle bize çok güzel bir ev sahipliği yapan Göreme Turizm Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz a sonsuz teşekkür ediyorum. Van a gittiğimde tüm arkadaşlarıma Kapadokya da gördüğüm muhteşem manzarayı ve misafirperver insanlarını anlatacağım. Kapadokya yı herkesin Mutlaka görmesini isterim dedi.

 

Kapadokya da Nevşehir Turizm Haftası etkinliklerinede katılan Vanlı Minik Ahsen ve Konuklar daha sonra Göreme Turizm Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz ile birlikte İl kültür Turizm Müdürü Veleddin Birsöz,Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil i de ziyaret ettiler.

 

Göreme Açık Hava Müzesi gezisi sonrası hayalini gerçekleştiren Minik Ahsen ve Vanlı konuklarına, Göreme Turizm Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz Kapadokya anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

Kapadokya ya aşık olduğu belirten Minik Ahsen ve Ailesi ile Öğretmeni Sayın Mustafa Durmaz ı Van a davet ederek, Doğunun İncisi  Van da sizi ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyacağız.İnşallah sizde bizim davetimizi kabul eder Ailenizle birlikte Van a gelirsiniz dedi.