Türk Kültürü Mirası Ayı çerçevesinde Türk Amerikan Derneği ve Türk Hava Yolları tarafından Eylül ayı boyunca başkent Washington’da Kapadokya teması işleniyor.


ABD Hükûmet binasında milletvekillerinin katılımı ile düzenlenen resepsiyon ile başlayan tanıtım ayı, Türk Restoran Haftası, Türk Film Festivali ve 20,000 kişinin katılımı ile gerçekleşecek geleneksel Türk Festivali ile sona erecektir.

Festivalde Kapadokya tanıtımı için özel bir alanın ayrılması ve balon uygulamasına yer verilmesi de planlamaktadır . Ayrıca, Washington’un Belediye Başkanı  gibi üst düzey yetkililer de festivale davet edilecek, ve etkinlik boyunca Türk Hava Yollarına özel olarak hazırlatılan Gezici Türk Kahvesi Aracı da hazır bulunacaktır. İlgili etkinliğe Kapadokya'dan ,  THY Nevşehir  satış müdürü Osman Taha KÜÇÜK ve çömlek ustası Şaban TOPUZ katılacaktır.


           Ayrıca ABD’nin en popüler 5 alışveriş merkezinden biri olan Tysons Corner Center AVM  ile THY'nin ortaklaşa hayata geçireceği Kapadokya Moda Kataloğu için fotoğraf çekimleri yapılması planlanmaktadır . Sonrasında 100,000 adet kopyası hazırlanacak söz konusu katalog çalışması, Washington bölgesinin zengin muhitlerinde bulunan adreslere postalanacak ve çok kapsamlı bir Kapadokya tanıtımı yapılacaktır.