NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya’ya gelen yabancı turistlerin en çok Hitit Motifli çanak çömleklere ilgi gösterdikleri belirtildi.

Bölgeye gelen yabancı turistlerin özellikle tarihi dokusu ile dikkat çeken Hitit Motifli çanak çömleklere ilgi gösterdiklerini belirten Çanak Çömlek Ustası Ferhat Akcan, bu motifleri taşıyan vazo, tabak ve gözyaşı şişelerinin büyük rağbet gördüğünü söyledi.

Akcan,  “Avanos ilçemizde bulunan çanak çömlek atölyelerinde ve kendimize ait atölyelerimizde bölgeye gelen yabancı turistlerin en fazla Hitit motifli çanak çömleklere ilgi gösterdiğini görüyoruz. Zira üzerindeki rapido ile işlenmiş figürler onların daha fazla ilgilerini çekiyor. Vazolar, tabaklar ve gözyaşı şişelerine işlenmiş Hitit motifleri Amerika, Brezilya, Fransa, Japonya, İtalya gibi ülkelerden gelen turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Bu ülke insanları dünyada sanata olan ilgileri ile tanınıyor. Ve sanattan anlayan bu ülke insanları Hitit motiflerinin bulunduğu bu çalışmalara daha fazla vakit ayırıp inceliyor ve bu eserleri satın alıyor” diye konuştu.