NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göre Beldesi’ndeki tarihi evler, turizme kazandırılmayı bekliyor. Nevşehir Göre Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Topçu, beldelerinin eski yerleşim birimi olan Hacı İbrahimağa Mahallesi’nde yaklaşık 300 yıllık tarihe sahip 250 civarında ev bulunduğunu söyledi.

"Nevşehir'de İkinci Kayakapı Beklentisi..."

Göre Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Topçu, "Hacı İbrahimağa Mahallesi’ndeki tarihi evler de Kayakapı Mahallesi gibi özel sektör tarafından restore edilerek turizme kazandırılabilir" dedi.

Topçu, mahallenin üst tarafındaki tepeden taş yuvarlandığı için yıllar önce bölgenin, 1. derece afet bölgesi kapsamına alındığını kaydederek, “Mahallenin afet bölgesi kapsamına alınmasıyla birlikte burada yaşayanlar, yeni yerleşim bölgelerine taşınmışlar. Ancak buradaki tarihi evler yıllardan beri boş ve harabe şekilde. Aynı konumda bulunan Ürgüp İlçesi’ndeki Kayakapı Mahallesi turizme kazandırılıyor. Bu tarihi evlerin restorasyonunu belediye imkanlarıyla yapmamız mümkün değil. Hacı İbrahimağa Mahallesi’ndeki tarihi evler de Kayakapı Mahallesi gibi özel sektör tarafından restore edilerek turizme kazandırılabilir. Burada halı ve turistik el sanatları ürünlerinin satılabileceği işyerleri yapılabilir” açıklamalarında bulundu.

Bu konuda 2-3 Yatırımcı ile görüşmelerin sürdüğünü ve 2015 yılının ilk aylarında söz konusu yatırımcılardan olumlu haberler beklediklerini dile getiren Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, “Bu yatırımın beldemize kazandırılması beldemizdeki iş istihdamının da artırılmasına önemli bir katkı sağlayacak. Bu açıdan da düşündüğümüzde eski tarihi evlerin turizme kazandırılmasını önemli buluyoruz. Bu evlerin yanında beldemizdeki bir takım ören yerlerinin de turizme kazandırılması konusunda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.