Hititler Döneminde yapıldığı ileri sürülen Derinkuyu Yer altı Şehri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. 

 

Labirente benzeyen yer altı tünelleri, kapak taşları, sirkülasyon için havalandırma bacaları, konferans salonu, şırahane, mezarlık gibi büyük bir kompleksi bünyesinde barındıran Derinkuyu Yer altı şehri halen Türkiye’de en ilginç ve en büyük yer altı şehirlerinden biri olarak biliniyor. Üstelik 100 bin kişi alabilecek kapasitede olduğu ileri sürülen bu ilginç mekânların ziyarete açılan bir yerin ancak yüzde onu gezilebiliyor.

Bu haliyle yer altı Şehri birçok milletten insanların ilgisini çekiyor.

Japonlar, Koreliler, Çinliler, Almanlar ve Fransızların daha da çok ilgisini çekiyor. Yabancı turistlerin yanı sıra Derinkuyu yer altı şehri yerli turistlerinde ilgi odağı. Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca ve Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı gelen misafirleri bu tarihi mekânla birlikte Üzümlü Kiliseyi de gezmelerini görmelerini tavsiye ediyorlar. En son Kaymakam Mithat Can Kutluca’yı ziyaret eden KOP.Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Danışmanı Doç.Dr. Mehmet Şahin Derinkuyu Yer altı Şehrini gezdikten sonra bu tarihi mekanlara hayran kaldığını belirtti. “Böyle güzel bir yeri görmekten dolayı memnun kaldım” dedi. Kaymakam Kutluca’da, “Dünya miras listesinde yer alan yer altı şehrini herkesin görmesini isteriz” dedi.