Kapadokya’nın başkenti Nevşehir son yıllarda yerli ve yabancı TV kanallarının en gözde çekim platformu haline gelen Kapadokya, yılbaşı için de özellikle yerli turist gruplarının ülke genelinde tercih ettiği en gözde mekanlardan biri.
Göreme Turizm geliştirme kooperatifi başkanı Mustafa Durmaz, Kapadokya bölgesindeki turizm potansiyelinin l2 ay süre ile devam eden temel bir olgu olarak değerlendirildiğini belirterek, özellikle son yıllarda yerli ve yabancı TV ekiplerinin konulu ve belgesel nitelikli filmler için ideal bir merkez haline gelmesiyle birlikte bölgeye özellikle büyük kentlerden yaklaşan yılbaşı nedeniyle iç turizm hareketliliğinin başladığını bildirdi.
Kapadokya bölgesindeki bu hareketliliğin özel günlerde özellikle çok yoğun hale geldiğini kaydeden Durmaz, yaklaşan Yılbaşı için tüm hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirten, Durmaz, “ Yurt dışında tatil yapacak olan vatandaşlarda çağrıda bulundu. Otellerin ve butik otellerin Balon firmalarının Kampanyalarından faydalanın Turizm içerisinde bulunduğu bu sıkıntılı günde gelin yeni yıla Kapadokya’da hep birlikte girelim”, dedi. Turistik işletmeler yılbaşı için hazırlıklarını yoğun bir şekilde yapıyor.
Durmaz, Kapadokya bölgesinde İstanbul, Ankara,İzmir,Adana,Mersin,Kayseri,Niğde,Aksaray ve Kırşehir’den gelen grupların rezervasyon başvurularını yoğunlaştırdığını belirtti.