ALİAĞA- İZMİR (12.01.2014)- Aliağa, hayırsever vatandaşlar ve kurumların katkılarıyla yeni bir ibadethaneye kavuştu. Bilal-i Habeşi Camii, Aliağa’nın en hızlı büyüyen mahallelerinden Yeni Mahalle’de ibadete açıldı. İslamiyet'i ilk kabul edenlerden ve bunu açıktan ilan eden ilk yedi kişiden biri olan Bilal-i Habeşi’nin adını taşıyan Camii açılışında, katkı koyan kişi ve kuruluşlara plaketle teşekkür edildi.

Bilal-ı Habeşi Camii, İzmir İl Müftü Yardımcısı Mehmet Tüfekçioğlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Osman Bağlar, Siyasi Parti Başkan ve üyeleri, Aliağa’nın hayırsever işadamlarının katıldığı mütevazi törenle ibadete açıldı.

 CAMİİ, DUALARLA İBADETE AÇILDI
Aliağa’ da görev yapan İmam-Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşen açılış, Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu'nun yaptığı dua ile başladı.

İzmir İl Müftü Yardımcısı Mehmet Tüfekçioğlu, Camiinin hizmete girmesinde katkı sağlayan tüm kurumlara ve hayırseverlere teşekkür ederek, “Caminin yapımında katkı sağlayan hayırsever iş adamlarımızdan ve emeği geçen görevlilerimizden Allah razı olsun” dedi.

 MÜFTÜLÜKTEN BAŞKAN OĞUZ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
 İzmir İl Müftü Yardımcısı Mehmet Tüfekçioğlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a, Aliağa Belediyesi’nin Camii yapımına katkılarından dolayı Aliağa Müftülüğünce hazırlanan teşekkür plaketi takdim etti.
 Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da, ibadetin temel bir insan ihtiyacı olduğunu belirterek, “Yeni Mahallemizde çok güzel bir Camii hizmete girdi. Hayırlı olmasını diliyorum. Aliağamıza bu çok önemli hizmetin kazandırılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.