Avrupa Parlemento Komitesi önünde, Brüksel'in tam göbeğinde açılan Bu Çadır UETD Avrupalı Türk Demokratlar Birliği  Belçika Temsilciliği Tarafından Kuruldu. 17 gün boyunca açık kalacak çadıra gerek Belçikalı gerekse burada yaşayan Türklerin yoğun ilgisi var.

Nevşehir'den sadece o var...
Brüksel’de Maduo meydanında Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD Belçika tarafından teröre dur demek için çadır kuruldu.
Maduo Neydanı'nda kurulan çadır, dünya genelinde art arda yaşanan terör saldırılarını kınama, teröre karşı birlik beraberlik mesajı ve terör saldırılarında yakınlarını kaybeden ailelere moral verme amacıyla faaliyet veriyor.

Nevşehirli genç gurbetçimiz UETD Belcika Genclik Kollari Baskani Turan Balak, “Teröre artık ‘dur’ deme zamanı geldiğine inanıyoruz ve barışın dünyaya acilen gelmesini istiyoruz. Bu yüzden burada Avrupa’nın merkezi, Brüksel’de çadırımızı kurduk. Terör hangi dilde, hangi ırkta olursa olsun terördür. Bizim içimizdeki yangını bu gün burada ifade etmek itiyoruz. Bu terör denen lanete dur diyoruz, dünyadaki terör örgütlerine dur demek istediğimiz için bugün buradayız” dedi.

Tüm Dünya Basınının takip ettiği “Teröre dur” mesajıyla açılan çadır 3 gün açık kalacak ve burada vatandaşlara bilgilendirmeler yapılacak. UETD yetkilileri çadırın Maduo Meydanı'nda daha fazla kalması için gerekli başvuruların yapıldığı ve 3 günlük sürenin uzatılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.


Aslen Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Tuzköy nüfusuna kayıtlı olan gurbetçimiz UETD Belcika Genclik Kollari Baskani Turan Balak, www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında Tüm Nevşehirli hemşehrileri ve Türkiye'ye de selam ve sevgilerini göndererek bedenimiz olmasada ruhumuzla ve tüm dualarımızla tek yürek vatanımızla birlikteyiz dedi. 

Teröre lanet için, Biz buradayız, ya siz? diyen UETD Belcika Genclik Kollari Baskani Turan Balak, Son zamanlarda ardı ardına yaşanılan alçak saldırılar hepimizi derinden sarsmıştır. Bunların sorumlusu olan teröre karşı dayanışma ve birleşme düşüncesi vede aynı zamanda saldırılarda yakınlarını kaybeden ailelere moral olma ümidi ile 'bilgilendirme çadırı' kurmuş bulunuyoruz.

Gün geçtikce terör dahada alçaklaşıyor ve din, renk vede mezhep ayırt etmeksizin masumları hedef alıyor. Bunun bilinci ile, hedef alınan tüm insanlığın dayanışma içinde ve beraber olduğunu hain teröristlere sergilemek istiyoruz.

Duyurmak istediğimiz düşünce ise: "Teröre yenilmeyelim, hep bir olalım ve Brükselin bizlerin olduğunu gösterelim" ve "Hiç bir siyasi tavır masum insanların katledilmesini meşrulaştıramaz"

Toplumlar arasında barışın sağlanabileceğini ve Belçikanın terörün her türlüsüne karşı olduğunu sergilemek istiyoruz. 

Diğer yandan Brüksel ve Paris saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarını davet etme fırsatı bulmuş olacağız ve herzaman yanlarında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı göstermiş olacağız

17 gün boyunca açık olacak çadırda hain terör örgütü tarafından Belçika, Fransa ve Türkiye'de ki patlamalarla, şehitlerimiz ve yaşanılan acılar resimlerle anlatılıyor.

Diğer fotoğraflara Foto Galeri Bölümünden ulaşabilirsiniz.