Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a yağlık  ayçiçeğine ton başına 90 TL fark ödemesi yapılmasını sağladığı için teşekkür etti.
 
 KAĞNICIOĞLU, ayçiçeği üreticisinin Konya Şeker tarafından ayçiçeği taban fiyatının açıklanmasıile birlikte rahat bir nefes aldığını belirterek‘’Geçtiğimiz günlerde çiftçi dostu Pankobirlik Genel Başkanımız Sayın Recep Konuk, ton başına 90 TL fark ödeneceğini açıkladı. Bu açıklama çiftçileri, hayli memnun etti ‘’ dedi.
 Bu yıl ayçiçeği hasadının başlamasıyla birlikte ilk hasadın gerçekleştiği Çukurova Bölgesinde fiyatlar bir önceki yıla göre çok düşük seviyelerde oluşmuş, ithal ayçiçeğinin fiyatlarıda dünyada Ayçiçeği üreticileri olarak bilinen ülkelerde 300-350 dolara kadar düşmüştü. Hem ithal ayçiçeği fiyatlarının tüm dünyada son 6 yılın en düşük seviyesinde oluşması, hem de ithalata uygulanacak vergi oranlarındaki belirsizlik nedeniyle hasat başlamasına rağmen piyasa canlanmamıştı.
Recep Konuk bize verdiği her sözü yerine getirdi.
 Piyasadaki büyük alıcılar ve birliklerin hasat sezonunun ortalarına gelinmesine rağmen alım yapmamaları,fiyat belirlememeleri üreticinin borsa simsarlarının eline düşmesine sebep olmaya başlamıştı. Bu zor günlerde Avans fiyatıaçıklayarak üreticiyi mağdur etmeyeceğini söyleyen Pankobirlik Genel Başkanımız Sayın Recep Konuk her zaman olduğu gibi yine sözünü tuttu. Üreticinin yüzünü güldürdü.

Aracılardan Kurtulduk.
 Ayçiçek ekiminin yaygın olmasa da bölgede daha önceleri yapıldığına vurgu yapan Kağnıcıoğlu,” Eskiden hasadını yaptığımız Ayçiçek, Trakya bölgesinden gelen tüccarlar tarafından satın alınır ve değerinin altına satılırdı. Çok şükür bugün Altınekin ham yağfabrikasının kurulması ile birlikte doğrudan satış yaparken kazanıyoruz.
Münavebeli ekim yaygınlaştı.
 Geçmişte bölgede sadece kuru bakliyat ve şeker pancarı ekimi yapıldığını söyleyen Kağnıcıoğlu “Mısır, Ayçiçeği gibi ürünlerin yanı sıra Kanola ve kuş yemi gibi ürünler ekilmeye başlandı. Ürünlerimize gerekli desteği veren birçok ürünün fabrikasını Anadolu’ya konuşlandıran KonyaŞeker Fabrikası sayesinde bilinçli tarım yapar duruma geldik. Bundan hem münavebeli ekimin faydasını gören topraklarımız hem de üreticimiz karlı duruma geldi.
Yaşam kalitemiz arttı
 Bölgemizde Sayın Başkanımız Recep Konuk’un katkılarıyla tarıma dayalı sanayi entegrasyonu gelişirken istihdam arttı diye konuşan Kağnıcıoğlu açıklamasında şunları dile getirdi;
 ” Geçmişte sadece tarım alanlarıyla sınırlı bir istihdam vardı. Bölgemize Beta Tohum İşleme Tesislerinin ve de Ayçiçek Ham Yağ Fabrikasının kurulması ile birlikte gençlerimiz buralarda çalışarak ev ekonomisine katkı sağlarken; ürün çeşitliliği artan üreticinin de cebi ek kazanç gördü. Refah seviyemiz yükselirken yaşam kalitemiz arttı.
 Yaptığı yatırımlarla Türk tarımına yön veren Konya şeker, Panplast, Panagro, Biyoetanol Fabrikası gibi Şirketleri bünyesinde bulunduran Anadolu Birlik Holding çatısı altında faaliyetlerine devam eden ülkemiz, şeker pancarı tohumu pazarında söz sahibi oldu ve ülkemizin ilk tohumculuk işletmesi olan Beta Ziraat tohum kalitesini arttırmıştır.”
 “Verimlilik artışı ile birlikte üreticimizin kazancı da artmıştır” diyen Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, “Allah Pankobirlik Genel Başkanımız sayın Recep Konuk’tan razıolsun. Konya’nın her yerinde yatırım yaparak bölge insanlarına önemli desteği oluyor. Onun gibi düşünen ve gören insanların sayısının artması gerekir”şeklinde konuştu.