Çorum’un Büyükdüvenci Beldesi’nde geçen senen Ekim ayında gerçekleşen olayda 13 yaşındaki A.Ş.’ye öz babası, ağabeyi ve amcası tecavüz etti.
 
Küçük kız yaşanan bu olayın ardından durumu öğretmenine anlattı. Öğretmende konuyu jandarma ekiplerine bildirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından kızın babası, ağabeyi ve amcası gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan üç sanık tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Yapılan sağlık kontrolünün ardından küçük kızın hamile olduğu ortaya çıktı. DNA testinde A.Ş’nin babasından hamile olduğu ortaya çıkarken, kızın talebi doğrultusunda gebeliğin sonlandırıldığı ifade edildi.
 
Konuyla alakalı Çorum Barosu’ndan bir açıklama geldi
Baro yaptığı yazılı açıklamada, “İlimiz Büyükdüvenci Beldesi’nde meydana gelen ve Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması devam eden çocuk istismarına yönelik, toplumda infial yaratan olayın takipçisiyiz. Yasal ve hukuki dayanaklarımız ile Baromuzun sahip olduğu sosyal sorumluluk gereği davaya katılma ve müdahil olma istemimiz mahkemeye iletilmiştir. Bu zorunluluğumuz yasaların kurumumuza yüklediği sorumluluklardan ve davada kendisini yeterli şekilde ifade edemediğini düşündüğümüz mağdur haklarının gereği gibi savunulmamasından, bugüne kadar işlemiş yargılama sürecinde derinden yaralanan kamu vicdanının mahkemede temsil edilmesi gerektiğinden ve adil bir yargılama hakkı sağlanmasını istememizden kaynaklanmaktadır.
 
Gerek bu olay gerekse kadın ve çocuk istismarına yönelik bütün olayların takipçisi olacağımızı Çorum Barosu olarak kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”