"Halep'i Açlıktan İnsanlığı Utançtan Kurtar" Yardım Kampanyası kapsamında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Halep’e 81 ilden 81 Tır yardım yapılacağını açıkladı. Yalçın, “Faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek. Yarın 11.00'da İstanbul'da Tünel'den Galatasaray Lisesi'ne kadar enkazın altından çıkarılmış bir canın, Ümran bebeğin insanlığımızı sorgulatan fotoğraflarıyla yürüyeceğiz. Amacımız Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtarmaktır” dedi.
 
Memur-Sen, kuşatma ve bombalar altındaki Halep için Sivil Toplum Örgütlerinin ve Kanaat Önderlerinin de katılımıyla "Halep'i Açlıktan İnsanlığı Utançtan Kurtar Kampanyası” kapsamında 5 aşamalı “Eylem Planı”nı Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.
 
Programa  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Tonbul, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu,  Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Heyet adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Halep’e 81 ilden 81 Tır yardım yapılacağını açıklayarak, “Bizler, Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek. Amacımız Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtarmaktır” dedi.
 
Yalçın, Memur-Sen’in yarın İstanbul Tünelden Galatasaray Lisesine kadar bir yürüyüş düzenleyeceğini, eyleme katılanların Ümran bebeğin fotoğraflarıyla yürüyeceğini söyledi.
Halep’te İnsanlık Katlediliyor
Halep’te yaşanan insanlık dramına, dünya kamuoyunun sessiz kalınmasını sert bir dille eleştiren Yalçın, “Evet! Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından ‘bir film izliyormuş gibi’ seyrediyor. Halep, insanlığın topyekûn öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır” diye konuştu.
 
İnsanlık Duyarsız, İnsanlık Kayıtsız
“İnsanlık duyarsız, insanlık kayıtsız” diyen Yalçın, “En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da, Irak’ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz. Ezilen biziz. Toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz. İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez? Neden? Yoksa bu köhne sistemin, bu çarpık düzenin kendisine dokunmayacağını mı zannediyor? Her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir veri olmanın ötesine geçemediği bu bozuk dünya düzeninde, herkes bilmeli ki bir gün, insanlığın sığınacak yeri kalmayacak. Çünkü bu çarpık ve bozuk düzen, propaganda araçları marifetiyle, bir avuç kapitalistin, birkaç emperyalist devletin çıkarı için şiddeti meşrulaştıracak söylemler üreterek devamlılığını sağlamaktadır.”
 
Yalçın’dan, Ateşkes İçin BM’lere Çağrı
“Trump’un attığı twit, basında Halep’te her gün katledilen insanlardan daha fazla yer alıyorsa bu düzeni başka nasıl açıklayabiliriz ki?” soran Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnsani yardımın gidebilmesi için geçici ateşkesin bile Birleşmiş Milletler’de veto edildiği bir dünya daha ne söylenebilir ki? Ölen ve açlıktan kıvranan insanları küçük bir ayrıntıya indiren analistlere, stratejistlere bakınca insan başka ne düşünebilir ki? Bugün insanlık dramının merkezi Halep, aynı zamanda işte bu ve benzeri manzaralardan dolayı bir ahlak imtihanının da merkezidir. Evet… Halep bir ahlak meselesidir. Tıpkı Arakan, Filistin, Afganistan, Irak, Mısır gibi… Evet… Halep, geç kalınmış olsa da ahlak isyanının başlangıç noktasıdır.”
 
Terörün, özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için, bizzat emperyalist devletler tarafından desteklendiğini dile getiren Yalçın, “Suriye’ye bakın. İlk günden beri terör örgütleri etkin bir silah olarak kullanılmakta… Bunu hepimiz biliyoruz. Ne çare ki, sözün kar etmediği bir zamanda yaşıyoruz. Çünkü düzen öyle kurulmuş. Düzen güçlünün diline göre hükmünü icra ediyor maalesef. Biz yine de düzenin bu yalanını yüzlerine çarpıyoruz. ‘Terörü üretenle, terörü temizleyeceğim diyen aynı ağız’ haykırışıyla, Halep için ayağa kalktık. Biz biliyoruz ki, orada, o can pazarının yaşandığı mahşer yerinde, insanlık direniyor. İşgalci emperyalistler ne derse desin biz olaya bu şekilde bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İnsanlık Diplomasisi Başlatıldı
Rusya, İran ve Suriye rejiminin ortaklaşa gerçekleştirdikleri katliama karşı da uluslararası düzeyde “insanlık diplomasisi” başlattıklarını vurgulayan Yalçın, “Dünyanın her yerinde vicdanlı insanlar olduğuna biliyoruz. Biz vicdanlara seslenerek, insanlığı harekete geçirebileceğimize inanıyoruz. Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğunu inanıyoruz. Yani tüm dünya üzerindeki Rachelleri, MalcomX’leri, Gandileri harekete geçirerek Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız. Bunun ilk adımı olarak da ‘Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar’ temalı kampanyamızı başlattık” dedi.
 
İstanbul’da Katliama Tepki Yürüyüşü
Halep’te bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çeken Yalçın, “Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, Memur-Sen Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek. Ayrıca Memur-Sen olarak, Cumartesi günü 11.00'da İstanbul'da Tünel'den Galatasaray Lisesi’ne kadar Halep için yürüyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Basın açıklamasının ardından Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıkarılacak 81 İlden 81 Tır için harekete geçildi.
Köylü: Yekvücut Olmak Zorundayız
Yardımlaşma konusunda hassasiyet gösterenlerin kendilerine ve mazlum coğrafyalara ferahlık verdiğini dile getiren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, “Memur-Sen'e çabasından ötürü teşekkür ediyoruz. Yardım konusunda hassasiyet gösterenler bizlere ferahlık veriyor. Cansuyu Derneği olarak yardımlarımızı kesintisiz olarak yapmayı sürdürüyoruz. İslam âlemi olarak yekvücut olmak zorundayız, buralarda oynanan oyunlar daha önceden de oynanmıştı. Türkiye olarak birlik olup fırsat vermemeliyiz” diye konuştu.
 
Güllüoğlu: Suriye’de Yaşanan Kriz Çözülmelidir
Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, “Suriye krizi, bizim için de İslam âlemi için de çok önemli bir imtihandır. Türkiye bu imtihanı sadece devletiyle değil, bireyleriyle fertleriyle de veriyor. Bugün de bunun bir örneğini görüyoruz. Halep'te, insanlık suçu, savaş suçu cümleleri anlamını yitirdi. Suriye krizini çözmek adına adımlar başlatılmalıdır. Memur-Sen’i bu anlamda da tebrik ediyorum. Sadece üyeleri için değil, tüm dünya mazlumları için farkındalık oluşturuyor. Bizim kültürümüz doğan her çocuk günahsızdır ve Hazreti İnsan olarak doğar. Bunun gereği itibariyle dünya mazlumlarına sessiz kalamayız” ifadelerini kullandı.
 
Cengiz: Memur-Sen’i Mazlumlar Adına Kutluyoruz
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ise “Memur-Sen'e tüm mazlumlar adına kutluyoruz” diyerek,  konu yardım ve mazlumlar olduğu her zaman, Memur-Seni yanımızda bulduk. Suriye'de 6 yıldır insanlık dramı yaşanıyor. Türkiye'yi dünya şampiyonu haline getiren bu ülkenin kıymetli vatandaşlarına minnettarız” şeklinde konuştu.
 
Sinan: Burada Tüm Mazlumlar İçin Fiili Bir Dua Var
İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan ise şu şekilde konuştu: “Öncelikle Memur-Sen'e teşekkür ediyoruz. Burada tüm mazlum kardeşlerimiz için fiili bir dua var. Son günlerde her şeyin netleştiğine tüm insanlık tanık oluyor. Yardım noktasında Memur-Sen gibi kurum ve kuruluşlardan, özellikle tüm milletimizden büyük destek alıyoruz. Bu noktada tüm dünyaya örnek oluyoruz. Halep'teki katliamlara dünya sessiz kalıyor. Daha yerinde adımlar atmamız gerektiğine yürekten inanıyorum. Sadece yardım değil, fikri anlamda da, özgürlük anlamında da bölgedeki mazlum kardeşlerimize destek olmalıyız. Tüm mazlumlar için sizlerden Fatiha talep ediyorum.”