Sağlık Bakanlığı, İş–Kur üzerinden kura usulü ile en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları 04 – 13 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Başvurular 4 eylül-13 eylül arasında

Personel Alımı İŞ-KUR

Sağlık Bakanlığı en az ilköğretim mezunu temizlik görevlisi, sıhhi tesisatçı gibi mesleklerde 3.591 normal, 431 engelli, 1.276 eski hükümlü daimi devlet işçisi alımı yapacaktır.

Nevşehir'e 17 normal, 8 eski hükümlü temizlik görevlisi ve 2 sıhhi tesisatçı (belgeli) alınacaktır.
Başvurular 4 eylül-13 eylül arasında İŞKUR üzerinden yapılacak olup işçiler başvuranlar arasından kura ile seçilecektir.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların öncelikle www.iskur.gov.tr adresine girip T.C kimlik numarası ile kayıt olup veya E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gereklidir. Sonrasında ise, esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek veya aşağıda paylaştığımız linke tıklayarak İşyeri Ünvanına SAĞLIK BAKANLIĞI yazarak çıkacak ilgili ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca haberin sonundaki başvuru sayfası adlı bağlantıya tıklayarak direk İŞKUR başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak.

- Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden / programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika / belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

- Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekmektedir.

- Eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylardan;

a) Eski hükümlüler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

b) Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar, 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak adayların 04 Eylül 2018 - 13 Eylül 2018 tarihleri arasında işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Başvurular İŞKUR sayfası üzerinden yapılacaktır. Buna göre söz konusu ilanın tüm detaylarını görmek için TIKLAYINIZ...

Kaynak:Haber7