Oyun denildiği zaman akla ilk gelen sadece çocukların oynadığı, hayallerinde geliştirdikleri yerlerde eğlenceli bir geziye çıktıkları ve büyükler tarafından tercih edilmeyen yapılar ya da sistemler gelir. Bilgisayar oyunları denildiği zaman her ne kadar akıllarda canlanan sistemler biraz daha farklı olsa da yine de sadece çocuklara yönelik yapılar olduğuna yönelik olan düşünce devam eder. Aslında bu düşüncelerin yanlış olduğunu vereceğimiz örneklerden sonra anlayacaksınız.

Örneğin pastaoyunu.com.tr sitesini ele alalım. Bu sitenin aklıma gelmesinde ki ilk neden adının tatlı olması olsa da bir diğer etken de oyunlarının vereceğimiz örnekler için oldukça etkili olacak olması. Vereceğimiz örneklerde oyun gruplandırmaları üzerinden ilerlemek daha etkili olacaktır.

kız oyunları İlk grup olarak kız oyunları karşımıza çıkacaktır çünkü site daha çok kız çocuklarına yönelik yapımlar sunmaktadır. Kız oyunları başlığı altında yer alan bazı yapımlar sizlere kendi tasarımlarınızı da yapabileceğiniz sistemler sunduğu gibi birçok farklı yapım sunacak ki bu oyunlar çocuklarınız için hazırlanmış olmaktan çıkacak.

Ya da büyük bir hız ve zeka gerektiren bebek oyunları. Asıl önemli olanın hızdan daha çok küçük ayrıntılara dikkat etmeniz gereken bebek oyunları bazen büyükleri o kadar zorluyor ki çocukların bu oyunları nasıl oynadığına şaşırıyorsunuz.

Ama hangi sistem olursa olsun yemek yapma oyunları her zaman farklı bir yere sahip olacaktır çünkü yemeğe ne yapsam sorusunun cevabını bulmak için bile yemek yapma oyunları oynayabilirsiniz.