Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin sonunda belediye binası önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını ilk olarak CHP’li Adnan Keskin yaptı. AK Parti hükümetine ağır eleştirilerde bulunan Keskin sosyal demokrasinin örgütlü gücünün adının CHP olduğunu söyledi. CHP’nin deneyimli kadrolarıyla bu silkinişi gerçekleştireceğini ifade eden Keskin, “Yıllarca CHP’de çalışarak görev yapan ve siyasi kimliğini bu partiden alan Mustafa Sarıgül’ün dışta kalması ‘böl parçala’ demektir. Bu oyunun bozulma zamanı gelmiştir. İnsan dinamik bir varlıktır. İnsanın en üstün meziyeti doğrular karşısında kararlarını değiştirebilmesidir. Sosyal demokratlar olarak geçmişte yaşadığımız sorunların tortularına tutsak olmak bize yakışmaz.” dedi.

Hiç kimse, kimseye dudak bükerek bakma hakkına sahip değil” diyen Keskin, “Bu zorba iktidardan kurtulmak için birbirimizi saymaya mecburuz. Bu neticeye ulaşmak için CHP’ye ve ülkesine hizmet eden Sarıgül’ün CHP’ye yuvasına dönme kararını kutlamaya geldik. Hoş geldin Mustafa Sarıgül” dedi.

SARIGÜL, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Keskin’in konuşması sık sık Sarıgül, taraftarları tarafından tezahüratlarla kesildi. Sarıgül’ün gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Konuşmasına Adnan Sezgin’i selamlayarak başlayan Sarıgül, “Hiçbir siyasi parti gözetmeden yurttaşlarımızın yüzde 5’ini, yüzde 10’unu, yüzde 20’sini, yüzde 30’unu değil, Rabbim izin verirse Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da desteğiyle yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklayacağız. Rabbim izin verirse bu mübarek Cuma öncesi hayırlı bir gündeyiz. Dünyada ve Türkiye’de demokrasi diyen ‘Başı açık ve başı kapalı da bizim.’ diyen bütün yurttaşlarıma şu müjdeyi veriyorum ki. İstanbul’da kin, kavga dönemi bitecek. Barış ve özgürlük dönemi başlayacak. Bu duygularla bir kez daha Adnan Keskin başkanıma saygılarımı sunuyorum. Işığımız bol, yolumuz açık olsun. Allahım hepimizi korusun." ifadelerini kullandı.