NEVŞEHİR(MHA) Türk Sağlık-Sen Üyelerine Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı için Sendika ve Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi arasında protokol imzalandı.

 Söz konusu eğitim programına katılmak isteyenlerin eğitim Ücreti olarak bin 100TL ücret ödemek durumunda bulunduklarını belirten Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, “Aile Danışmanlığı Eğitimi, Resmi Gazetenin 28.401 Sayılı Ve 4 Eylül 2012 Salı Günü Yayınlanan Yönetmelik Çerçevesinde Düzenlenir. Tüm Uygulamalar Bu Yönetmelik Çerçevesinde Gerçekleştirilir. 300 Saat Teorik + 120 Saat Uygulama + 30 Saatlik Supervizyon Eğitimi Sonunda Uygulanan Sınavda Başarılı Olma Durumunda Adaylar, Aile Danışmanı Olur.
 Bu Eğitim Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Tarafından Verilmektedir. Aile Danışmanı Olabilmek İçin Eğitimin Tamamını Almalıdır.Bu Eğitimi Alabilmek İçin ; Tıp Fakültesi, Pdr , Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi Ve Hemşirelik Bölümlerinden Mezun Olmak Gerekmektedir. Meslek Elemanı Olabilmek İçin 80 Saat Teorik 40 Saat Uygulama Sonunda Yapılacak Sınava Yukarıdaki Bölümlere Ek Olarak Aile Ve Tüketici Bilimleri, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Lisans Mezunu Öğrencileri Katılabilmektedir.
 Bahsi Geçen Tüm Eğitimlerin Alınabilmesi İçin Lisans Mezunu Olması Ön Şarttır. Aile Danışmanlığı Eğitimi Ücreti, Kırmızı Akademi Eğitim Kurumu Vasıtasıyla Üyelerimize Taksitli 1100tl'dir (Kredi Kartı Özelliğine Göre 8 Taksite Kadardır). Ücretler Ön kayıt Alındıktan Sonra Mail Order Yöntemiyle Tahsil Edilecektir. 300 Saatlik Teorik Eğitim, Yüksek Öğretim Kurumuna Aittir. 150 Saat Uygulama İse Aşağıdaki Önerilen Haliyle Gerçekleştirmesi Tavsiye Edilir. 120 Saatlik Uygulama Kısmı Bir Staj Dosyasından Oluşup, Eğitim Dosyası Üniversite Tarafından Gönderilecektir. 30 Saatlik Eğitim İçin, Bir Adet Vaka Analizi Ses Kaydı İle Birlikte Gerçekleştirilecektir.
 13- Aile Danışmanlığı Eğitimi Yüksek Öğretim Kurumu Tarafından Hem Yüz Yüze Hem De Online Olarak Verilecektir. Online Dersler Kursa Gelinemeyen Dersler İçin Takviye Niteliğindedir” açıklamalarında bulundu.