Üstad sadece hayat tarzı değildir. Üstat gibi olmak için ilk başta hayatı kavramak gerekir. Ondan sonra yaşam hakkında fikirler üretir. Örneğin kısa bilgi vermek gerekirse, şuan içinde bulunduğumuz interneti bulan kişiler de üstatlardır. İnsanlar bu bilgiler karşıtında sizlere üstat nasılsın? gibi konuşmalar da bulunuyor ise bu sizin üstat olduğunuzu gösterir. Demek ki karşıda ki kişiye bazı hünerlerini sergilemişsindir ki o kişide sizin bunları yapabildiğinize göre işinizin üstatı olduğunuzu gösterir.
Üstadlar, bir iş üzerinde her zaman yoğunlaşırlar. Bir nevi matematik gibi problem çözerler. Ayrıca işlerini bozan insanlarla pek ilgilenmez, konuşmaz ve kendi işlerine daha çok emek ve çaba sarf ederler. "Üstad olmak için en iyi seçenek bu işin ustalarını takip etmektir."
Birçok üstat vardır. Onları her zaman takip ederek, onların davranışlarına ve duygularına göre davranırsan kopya çekmiş deseler bile o insan gibi üstadlığı kavramış ve anlamış olursun. Örneğin; Çırak ilk başta ustasından öğrenir, sonra usta olur.
"Ustana odaklan, ustanı izle, usta olmak için adımlar at ve usta ol!!"
Hayatta insanlara biraz da olsa akıllı davranışlarda bulunmaları ve fikir vermek için, dünya tarzını biraz da olsa değiştirmek için üstad olmak katkı sağlar. Bilgine güç katar, beynin daha iyi düşünür.  Üstad olmak için zamanı boş yere kullanmak, yani para, sosyal olaylar gibi boş şeyler için harcamak kötü bir adımdır.
Yaklaşım biçiminizi de geliştirmeli, özgür, kimseden emir almadan akıllı ve deneyimli bir yapıya sahip olmanız gerekir. Yani çalışmak ve çabalamak bu iki kavram her yerde geçerlidir. Direk zirveye ulaşmak çalışma ve çaba içinde yoksa olmaz. En iyi üstad bile en üst seviyeye gelmiş ve tanınmış ise o çok çaba vermesinden dolayı demektir.  Zaten bilirsiniz ki emek veren herkes muhakak hakikate ulaşır.
"Dünya hayatta çözülmeye çalışan bir hazinedir."
Hayattan örnek kişi olarak Üstad Necip Fazıl'da bir usta olabilmek için değil bir amaca ulaşmak için çaba vermiştir. Kendisi de kitaplar, şiirler yazarak büyük bir emek sonucu amacına ulaşmış, hatta ödüller alıp üstad olarak kabul edilmiştir. İşte bu neyin sonucu bir istek arzulamış, beyninde bir hedefi varmış ve o hedefe ulaşmak için adımlar atmıştır. Zaten bir hedefin varsa yapacağın iş sana zor değil, mutluluk sevinci verir. Çünkü bu çaba sonucu istediğin şeyleri elde edeceksin de ondan.

Ülkemizin güvenliği için vatansever kardeşlerimiz de var. Hem internette olsun, hem de gerçek hayatta. Öyle bir milletiz ki, deli kanı var bizlerde. Sanalda güzel Türkiyemiz'i koruyan, Türklüğümüz'ü temsil eden Ayyıldız Tim Türk hacker vatansever gruplarımız var. Hepsi de farklı farklı ülkelerde de olsa kendi vatanına göz dikeni affetmezler, savunurlar. Kısacası liderimiz Mustafa Kemal Paşa'nın yolundan giden devletçi bir milletdir. Hem karada, hem de havada askeri ordumuz bir savaş, uğraş içinde de olsalar, Ayyıldız Tim grubu da sanalda olsa sonuçta bir uğraş içindeler. İnternetten savaş mı? olur demeyin. Sonuçta artık hakkımızda bütün bilgiler artık internette dolaşıyor. Sizlere internet üzerinden de zarar verebilirler. Bu kardeşlerimiz işte sizlere zarar gelmesin diye sanalda da bir koruma, savunma yapılandırması(kalkanı) oluşturuyorlar. Geceleri sizler yatarken bir saldırı oluyor haberiniz olmuyor. Bu kardeşlerimiz gece de uyumadan sanalda nöbet tutuyorlar.
Herkesin çalıştığı, evini gecindirmek için çalıştığı işleri var. Bu kardeşlerimizin de her zaman internette dolaştığını düşünmeyin. Onların da çalıştıkları işleri var. Onlar da evli, çocuk sahibidirler. Evini geçindirmek bu zamanda kolay bir iş değildir.
Ayyıldız Tim grubu hakkında bazı kötü söylentiler olsa da bu onları kıskandıkları, sevmedikleri içindir. Ne demişler "üstad zirveye ulaşırsa, üstadı bozmak için kıskançlık sebebiyle bir iftira atılır. "
Ben kendimce bu vatansever grubu üstad olarak görüyorum. Buradan Ayyıldız Tim grubuna teşekkürlerimi iletirim.
Buradan şunu söylemek istiyorum; Her zaman vatancıl, devletçi, vatanını gönülden seven, dost ve kardeş birlik içinde yaşayın. Ülkemizi bölmeye çalışanlara karşı dik durup, kendinizi korkak bir şekilde göstermeyin. Birgün sizler de belki birçok buluşlar bulup bir bilim adamı veya işinizin üstadı olacaksınız.
Çinliler'in uyguladıkları dövüş sanatları aslında kavgadan ibaret değildir. Onlar da üstad dedikleri dövüş sanatlarının, bilinçaltının ve meditasyonun nasıl hareket ettirdiğini bildiği için, bir şeyleri çözmesinden dolayı üstad adını almıştır. Artık kavramıştır ve kendini nasıl yöneteceğini, kinini nasıl kontrol edeceğini biliyordur. Aslında dövüş sanatları bir beyin yönetim, meditasyon, savunma sanatıdır. Sadece kavgada vurmak değil, karşıda ki kişinin hareketlerine göre beyninle yönetmektir. Yani vuruşlara karşı savunma yapmaktır. Şunu anlıyoruz ki dövüş sanatları zihinlerini geliştirir.