3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Nevşehir'de bir grup sağlık personeli sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdi.

 

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Aydın öncülüğünde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi personeli katıldı.

 

Yürüyüşe katılan sağlık personeli, ellerindeki pankartlarla Halk Sağlığı İl Müdürlüğü önünden Nevşehir Beğendik Alış-Veriş Merkezine kadar yürüdü ve tekrar aynı güzergahtan giderek Halk Sağlığı İl Müdürlüğü önünde yürüyüşlerini sona erdirdiler.

 

Etkinlikle ilgi açıklama yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Aydın, "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" etkinliklerinin ilk ayağı olan yürüyüşü Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi personelleri ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Toplumda farkındalık yaratmak için bu etkinliği yaptıklarını belirten Aydın,

 

"Bugün biz Nevşehir'de sağlık sektöründe görev yapan arkadaşlarımızla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle bir yürüyüş programı gerçekleştirdik. Bizim amacımız insanların dikkatini çekmek ve toplumda bir farkındalık yaratmak. Umarım bunda da başarılı oluruz. Bu programın devamı olarak da Cumartesi günü Uçhisar Gürvercinlik Vadisi'nde bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu etkinliğimize tüm Nevşehir halkını davet ediyorum" dedi.