Nevşehir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Tekin KEÇECİ 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle basına ve kamuoyuna bir açıklamada bulundu. Başkan KEÇECİ açıklamasında;

Hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının 1931 yılında Hollanda’da bir araya gelerek 4 Ekim’i Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kabul ettiğini,  hayvan haklarına dikkat çekerek toplumsal bir farkındalık oluşturmak adına o tarihten bu yana ülkemizde de 4 Ekim’in Hayvanları Koruma Günü olarak kutlandığını belirtti.

Başkan KEÇECİ 4 Ekim’de yapılan etkinliklerle tüm canlıların yaşam hakkı bulunduğu ve insanlığın geleceği açısından tüm canlıların varlığını sürdürmesi gerektiği konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Başkan KEÇECİ dünyanın varoluşundan günümüze kadar birçok canlı türünün yok olduğunu,  birçoğunun da tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Ünlü bilim adamı Einstein’ın “Dünyada arılar yok olursa insanlığın sonu gelir”, sözünü hatırlatan Başkan KEÇECİ insanlığın geleceği açısından dünyayı paylaştığımız diğer canlıların yaşamlarının da hayati derecede önem taşıdığını belirtti.

Hayvanların güvenli gıda ve temiz su kaynaklarına ulaşabilmesinin ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesinin en temel hakları olduğunu belirten KEÇECİ, özellikle  sahipsiz hayvanların Kuduz gibi enfeksiyöz ve Uyuz gibi paraziter hastalıklara karşı aşılanması gerektiğini bu konuda yerel yönetimler ve belediyelere çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

Başkan KEÇECİ açıklamasının sonunda sadece sokak hayvanları değil, yetiştirme amacıyla kullanılan et ve süt hayvanlarının, yük işlerinde kullanılan binek hayvanlarının, evlerde beslenen kedi, köpeklerin ve diğer egzotik hayvanlarında korunmaya muhtaç olduğunu, insan olmanın gereği olan merhamet duygusunu etrafımızdaki bütün canlılara hissettirmemiz gerektiğini söyledi.