Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde ’Asker uğurlama gecesi’, bu kez 1999/1 tertipler için yapıldı. 99/1 tertip olarak askere gidecek gençler için düzenlenen asker eğlencesine katılan Acıgöl Kaymakamı İsmail Erdoğan ve Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Şehit Uğur İpek Kültür merkezi Salonunda düzenlenen proğramda, askere gidecek gençlere ‘hayırlı teskereler’ diledi.

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, askerliğin vatan borcu olduğunu, davul zurnayla askere giden gençlerin bu kutsal görevi en iyi şekilde tamamlayıp evlerine dönmeleri dileyerek “Gençlerimizi askere uğurluyoruz, yakında Türkiye’nin dört bir yanındaki birliklerine teslim olacaklar. Vatana ve millete karşı kutsal görevlerini yerine getirmek için gidiyorlar. Her biri bir birinden değerli pırıl, pırıl gençlerimiz, inşallah güle güle giderler, kendilerine şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Atalarımız Çanakkale’de bu vatan için canını verdi. Onların çabası ile bu memleketi kurduk ve bu günlere geldik. Şimdi bizim de bu vatan için bir görevimiz var. Bu görev askerliktir. Bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. ” dedi.

Kaymakam İsmail Erdoğan, asker ailelerinin gururuna ortak oldu ve vatani görevini yapmak için askere gidecek olan gençlere hayırlı teskereler dileyerek, İlçedeki genel asayiş ve güvenliği tehlikeye sokmadan yapılan bu etkinlik için gençlere teşekkür etti.