Bu kapsamda “Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı 2014-2017” hazırlanmış ve uygulamaya konuldu. Söz konusu eylem planı doğrultusunda sağlık mesleği mensuplarına yönelik bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yürütülmekte. 
İl Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, sağlık meslek mensuplarının ve sağlık meslek mensubu yetiştiren Fakültelerde öğrenim görmekte olan öğrencilerin AİK konusunda ilgilerini çekmek ve AİK’in yaygınlaştırılması, halkta ve sağlık çalışanlarında AİK konusunda farkındalık oluşturulması için yenilikçi ve girişimci projeler/fikirler/çözümler üretmelerini sağlamak amacı ile “Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması” düzenlendi.
Yarışmaya; Ülkemizdeki ve K.K.T.C’deki Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri Fakültelerinden ve Sağlık Meslek Yüksek Okullarından mezun sağlık meslek mensupları, Sağlık meslek mensuplarını yetiştiren Ülkemizdeki ve K.K.T.C’deki Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri Fakültelerinde ve Sağlık Meslek Yüksek Okullarında öğrenim görmekte olan öğrenciler katılım sağlayabilir.
“Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması”na katılmak isteyen adayların,  Başvuru Koşullarını incelemeleri; Başvuru Formunu uygun bir şekilde hazırlamaları ve en geç 25 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 24:00’e kadar [email protected] ya da [email protected]elektronik posta adresleri üzerinden online olarak başvurmaları gerekmekte.