Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bu yıl 90’ıncı kez kutlanacak olan Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Hayvan sevgisinin, insanlardaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve merhamet gibi duyguları geliştirerek, insanları birbirine yaklaştırdığını belirten Belediye Başkanı Rasim Arı, insan dostu olan hayvanların yaşamın bir güzelliği olduğunu ifade etti.

Hayvanları korumak ve hayvan haklarına saygı duymanın tüm insanların görevi olduğunu vurgulayan Arı, "Hayvanları sevenler; insanları, tüm canlıları, dünyayı kısacası yaşamayı severler.Yaradan'ın bize emaneti olan sessiz dostlarımız hayvanların her durumda yaşam hakkı vardır. Sessiz dostlarımızın can güvenliği, barınma ve beslenme ihtiyacı en büyük görevlerimizden bir tanesi. Bizlere düşen ve yakışan; hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularımızı canlı tutmak, onları korumak ve hayvan haklarına saygı duyulmasını sağlamak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, herkesin hayvanların koruma konusunda gerekliliği duyarlılığı göstermesi ve hayvanlara olan sevgisinin ve yaşama haklarına olan saygılarının artması dileğiyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."dedi.