Baharın gelmesi ile birlikte açan çiçekler Kapadokya’nın doğal güzelliğine güzellik kattı. Peri bacaları arasında açan çiçekler her yıl pek çok turisti ağırlayan bölgeye apayrı bir hava kattı. Böylece her mevsimde güzel olan Kapadokya ilkbahar mevsiminde bambaşka olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Dünyanın bütün kentlerinde ilkbahar güzeldir ama Nevşehir'de baharın tadı da kokusu da bir başka güzel oluyor. Hele hele gurbetteki Nevşehirlilerin gözünde hayal olur burnunda tüter o mis kokulu susamlar papatyalar gelincikler ...

Nevruz bayramını kutladığımız bu günlerde Nevşehir'de bir ilkbahar kokusu var. Gelin bu köşemizi Türkiyenin ve Dünyanın dört bir tarafında yaşayan gurbetçi Nevşehirlilerimizin özlemiyle www.fibhaber.com farkıyla sıla-i rahim yapalım...

Bir Başka Olur Nevşehir de İlkbahar..

Nevşehir ilkbaharda yeşille mavinin kucaklaşıp dans ettiği yerdir. İlkbahar ve yaz aylarında bambaşka bir güzelliğe bürünür. Doğasıyla, kültürüyle, sıcak kanlı insanlarıyla, bağı bahçesi, dağları, ırmağı, deresiyle, yöreye has mimari yapısı, davulu, zurnası, halayıyla bir başka güzeldir Nevşehir. Kısacası bir doğa cennetidir.
Nevşehir Kapadokya bütününde dünyada eşine çok az rastlanan birçok güzellikleri içinde saklar. Kış bitince baharla gelen mutlulukdur Nevşehir. Nede güzel olur Nevşehirde baharın gelişi, ağaç dalları açan yeşil yapraklarıyla yeşile bürünürken Meyve ağaçları ise rengarek çiçekleriyle boy gösterirler. Sanki gelin olacakmış gibi giyerler üstlerine çiçek desenlerini. Yerdeki kuru topraklar yemyeşil oluverirler birden, çiçekler kokularıyla renklendirirler etrafı. İnsan daha bir hoş olur üzerimizden atarız ağır kıyafetleri, giyeriz baharlıkları hafiflemiş hissederiz kendimizi. Hoş geldin ilkbahar. Yaz sende hoş geldin şimdiden. İlkbahar gelince insan çocukluğunu hatırlıyor hep. Yine de diyorum ki keşke çocuk olabilseydim yayan yürüseydim köy yollarında. Ayağımda pahalı ayakkabılar yerine lastik ayakkabı olsaydı. Cebimde param olmasaydı. Yarı ac, yarı tok bir kuru ekmekle cebimdeki kuru üzüm leblebiyle yetinseydim.

Mobilya aksamlı radyoda çalan şarkıları, türküleri dinleseydim. Ahırda inek, kapıda tavuk, köpek olsaydı, sırtında yükle evimizin kapısından geçen komşularımıza bir maştaba su yada ayran ikram etseydik. Gelenek ve göreneklerimizin unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde, yeşil yapraklarla türlü renklerdeki çiçeklerin ayrı bir güzellik kattığı Nevşehir'in havasını teneffüs ettiğinizde kendinizden geçersiniz. Özellikle köylerde bu harika kokuyu fazlasıyla hissedersiniz. Her nefes alışınızda ciğerleriniz tertemiz oksijen ile dolar, o eşsiz ve muhteşem kokuları içinize çektiğinizde nefes hızınızı biraz daha arttırmak istersiniz. Binbir çeşit çiçeğin bir araya gelerek oluşturduğu bu kokuya birde memleketim Nevşehirimin havası eklenince size sadece bu muhteşem kokudan bir nefes çekmek kalacaktır. İşte bizler bu yüzden çok özleriz gurbet ellerde içimizde hasratle yaşattığımız Nevşehirdeki ilkbaharı.

Gelin şimdide birlikte FİB Haber Foto Galerisiyle İlkbaharda Bir Nevşehir turu yapalım...

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com