Emrah Demirci 1985 Nevşehir Avanos  doğumlu, kilo problemini 2,5 yılda bisiklet sürerek 94 kilodan 25 kilo vererek 69 kiloya indirmeyi başardı.

Demirci, Ürgüp Haber Muhabirine yaptığı açıklamada "2014 yılında 95kg'ya ulaştığımda artan halsizlik, yorgunluk vb nedenler sebebiyle bir polikliniğe giderek kan tahlili yaptırma ihtiyacı duydum, çıkan sonuçlarda ise; kolesterol yüksekliği, karaciğer yağlanması başlangıcı sebebiyle;karaciğer enzimleri yükselmesi vb. gibi sağlık problemleri sebebiyle doktorum bana diyet yada spor ikilisinden birini tercih etmem gerektiğini söyledi" dedi.

Bisiklet sporu tavsiyesinde bulunanlar da olduğunu ifade eden Demirci, bisiklet sürmenin diyet yapmaktan daha kolay geldiğini ifade etti. Bisiklet sporuna başlamak için önce bir bisiklet almam gerektiğini, evden işe günlük ulaşım masrafının; sadece 3 aylığı bile başlangıç seviyesi bir bisiklet almak için yeterli olduğunu hesapladı.
2014 yılında hayatının dönüm noktası olarak tanımladığı bisiklet sporu ile tanışarak; ikamet ettiği Nevşehir ilinden çalışmakta olduğu Ürgüp ilçesi arasındaki 20km'lik bol yokuşlu mesafeyi gidiş ve geliş olmak üzere demir atımla günlük 2 kere kat etmeyi gözüne kestirerek günden güne artan hevesiyle pedal çevirmeye başladı.

Pedal çevirdiği süreçte en çok motive veren şeylerden birisinin toplu taşıma ile 30'dkda alınan bu mesafeyi 90dk'a ile başlayıp kondisyon edindikçe günden güne kısaltarak, 38dk'da almayı başarmasıyla yola sabah daha geç çıkıp, eve akşam daha erken gelmeye başladığını vurguladı.

Demirci, Bu şekilde başladığı sağlıklı yolculuk serüveninde ilk yıl 3 ayda 10 kilo vererek, aynı zamanda kolesterol ve karaciğer yağlanması sıkıntılarını da atlatıp, doktorunu şaşırtarak ilk hedefine ulaştığını söyledi.

2015 yılında ise kapadokya bölgesinde düzenlenen 180 kişi katılımlı amatör bir bisiklet yarışına ilk defa katılarak kendisini deneyen Demirci yarışta herkesi geride bırakarak hem genel klasman birinciliği, hemde yaş grubu birinciliği alarak bu spordaki ilk başarısına imza attı.

2016 yılında ise Lisanslı sporculuk kariyerine başlama cesareti gösteren Demirci Türkiye genelinde; Trabzon, Malatya, Gaziantep, Antalya , İstanbul , Ankara, Kayseri, Nevşehir ve Adana, illerinde düzenlenen profesyonel Yol ve mtb federasyon yarışlarında ilk 10'a, ilk 5'e ve ilk 3'e girmeyi başardı.

Yarışlar için biraraya getirdiği yaklaşık 15 bin tl'lik bisiklet ve antrenman aletlerini ise cebinde kalan yol parası ve kendi imkalarıyla bir araya getirdi, Emrah Demirci, 2017 sezonunda katılmayı düşündüğü yarışlardaki ulaşım, konaklama masrafları için kendine forma ve reklam sponsoru arıyor.

Sporcu Demirci, bisikleti herkese tavsiye ediyor, başarmak için başlamak gerekli diyor, "Zor değil sadece alışma süreci için ilk başta biraz sabır sonra zaten vazgeçemeyeceksiniz".