Burun estetiği ameliyatları diğer estetik ameliyatlar ile kıyaslandığında aslında en zor ameliyatlardan biridir. Gerek hazırlık süreci gerekse uygulaması anlamında gerçek anlamda zorluklar bulunmaktadır. Bu yüzden özellikle seçilecek olan estetik cerrah bile çok büyük önem taşımaktadır.İyi bir estetik cerrah sayesinde daha başarılı sonuçlar alınabilir.Bunun da bilinmesi gerekir. Elbette ki bu işlemler gerçekleştirilirken kişinin kendisini estetik ameliyat sonraki görüntüsüne de hazırlaması çok büyük önem arzeder. Örnek vermek gerekirse herhangi bir işlem gerçekleştirileceği zaman kişinin bu operasyonla ilgili olarak kendini hazırlaması A'dan Z'ye her türlü konuda çok büyük önem arz etmektedir.Bir işlem yapılacağı takdirde öncelikli olarak kişinin estetik ameliyat sonrası kendini psikolojik olarak bu görüntüye hazırlanması gerekir.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bunu gerçekleştirildikten sonra yani burnun şekline karar verilip hastalığında kendine iyi hissettikten sonra gerekli müdahale gerçekleştirilebilir.Bu müdahaleler farklı yöntemlerle gerçekleştirilmektedir.Burun estetiği ameliyatı için 2 farklı yöntem vardır. Bunlardan biri açık teknik olarak bilinir.Diğeri ise kapalı tekniktir.Son zamanlarda estetisyenler ağırlıklı olarak kapalı teknik yöntemini tercih etmektedir. Bu yöntem dikişsiz bir yöntemdir ve teknolojinin faydalarına aslında gözler önüne sermektedir.Burnun delik kısımlarından içeri girilerek kesikler açılır ve buradan videoendoskopi yöntemiyle çok rahatlıkla A'dan Z'ye her türlü işlemin yapılması sağlanmaktadır. Bu yüzden de bu tarz işlemlere dikkat ederek kesin ve net kararların verilmesi gerekir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonuçları

Op. Dr. Nuri Soysal’a göre gerekli burun operasyonu bir buçuk iki saat civarında sürmektedir.Bundan sonra da hasta bir gün kadar hastanede kaldıktan sonra rahatlıkla çıkabilmektedir. Elbette ki burada en önemli unsurlardan bir tanesi hastanın ameliyat sonrasındaki görüntüsü ve ameliyat sonrasında yapması gerekenlerdir.Ameliyat öncesinde alkol ve sigara özellikle bir hafta öncesinden bırakılmalı ve kan sulandırıcı ilaçların kullanılmaması gerekir.Ameliyat sonrasında iki üç gün geçtikten sonra rahatlıkla burunda bulunan ateller çıkartılarak bantlama yapılır.Bundan bir hafta içerisinde artık banyo yapabilir ve bir hafta geçtikten sonra da rahatlıkla vücudu çok yormayan aktiviteler yapılabilmektedir. Bu sayede burun estetiği ameliyatının daha rahat bir şekilde gerçekleşmesi ve sonuç alınması sağlanabilir.