Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyü Savak Yaylası'nda düzenlenen "Dolaz Şenlikleri"nin bu yıl 9.'su yapıldı.

Nevşehirin Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı Köyü muhtarlığı ile Çakıllı Köyü Kültür Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle gerçekleşitirlen "9. Dolaz Şenliği"ne Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Derinkuyu Kaymakamı İsmail Erdoğan, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, AK Parti İl Encümenleri, çevre köy muhtarları, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ile gurbetçilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Çakıllı Köyü Muhtarı Sadi Poyraz yaptığı açıklamasında; "Çakıllı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığımız birlikteliği ile organize edilen geleneksel Çakıllı köyü 9.cu savak yaylası şenlikleri Nevşehir Vali Yardımcımız Ahmet Soley, Derinkuyu Kaymakamımız İsmail Erdoğan, Ak parti il encümenleri, köy muhtarları, çeşitli sivil kuruluş temsilcileri gurbetçilerimiz ve köyümüz halkının katılımllarıyla gerçekleştirilmiş olup, birlik ve beraberlik içinde büyük bir kaynaşmaya vesile olarak çoşku içinde kutlanmıştır. Şenlik kapsamında köyümüz ve yöremize has DOLAZ yarışması, Koşu yarışması gibi bazı etkinliklerle sürmüş olup halkımız ve misafirlerimiz memnunluklarını dile getirmiştir." dedi.

Muhtar Poyraz, bu şenlikler vesilesiyle köy halkı ile birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, çevre köy ve kasabalarla dayanışma ve iletişimlerin daha etkin hale getirildiğini ifade etti.