Nevşehir'de Deniz Feneri Derneği tarafından 10 gün süreyle açık kalacak olan "Gezici Giyim Mağazası"nda ihtiyaç sahibi yaklaşık bin kişi giyindirilecek.

 

Deniz Feneri Derneği tarafından 2007 yılından itibaren uygulanan "Gezici Giyim Mağazası" projesi kapsamında Nevşehir'e kurulan mağazanın açılışı, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Açılışın ardından mağazayı gezerek iki kız çocuğuna ayakkabı seçip giymelerine yardım eden Vali Savaş, burada yaptığı açıklamada, toplumda muhtaç kişilere olan destek ve yardım faaliyetlerinin sadece devletin yürüttüğü bir faaliyet olmadığını her fırsatta dile getirdiğini, ülkemizde bu faaliyetleri gerçekleştiren sivil toplum örgütleri olduğunu, Deniz Feneri Derneği'nin de güçlü ve köklü bir yardım örgütü olduğunu söyledi.

 

Deniz Feneri'nin gerçekleştirdiği "Gezici Giyim Mağazası" uygulamasının toplumda insanların birbirlerine olan ihtiyacını ifade eden bir uygulama olduğunu belirten Savaş, "İlimizde bu faaliyeti yürüten sivil toplum örgütlerimiz var. Deniz Feneri de, Türkiye genelinde faaliyetleri bulunan güçlü, köklü bir yardım örgütü. Belki bu alanda sivil toplum örgütlerinin duayeni diyebileceğimiz bir örgüt" dedi.

 

-"2007'den bu tarafa Türkiye'yi adım adım geziyoruz"

 

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Koçak da, Deniz Feneri Derneği'nin 2007'den bu tarafa sürdürdüğü "Gezici Giyim Mağazası" uygulamasının yeni bir örneğini burada başlattıklarını, Nevşehir'deki mağazanın 10 gün süreyle açık kalacağını ve Nevşehir'de önceden belirlenmiş olan ihtiyaç sahibi aileleri buraya randevu usulüyle davet edileceklerini belirtti.

 

Ailelerin bütün fertlerini tepeden tırnağa yepyeni kıyafetlerle giydireceklerini kaydeden Koçak, şöyle devam etti:

 

"Ailelerimizin tercihlerine burada fırsat veriyoruz. Rengini, modelini kendileri seçiyorlar üzerlerine olduğunu görüyorlar beğeniyorlar. Bu malzemelerin tamamı, kıyafetlerin tamamı bizim bağışçılarımızın derneğimize emanetidir. Onları en doğru adrese ulaştırmak için vazife üstlenmiş bulunuyoruz. Derneğimizin kayıtlarında Nevşehir ilinin sınırları dahilinde 3 bin 996 aile var. Bunların her birinin tek tek incelemesi yapılıyor. Nevşehir'de 3 bin 133 ailenin çeşitli yardımlara kavuşması sağlanmış durumda. Burada da bin Nevşehirli vatandaşımız tepeden tırnağa giyindirilecek, sevindirilecek."

 

Dernek olarak 10 yıldan fazla bir süredir bağışçılardan gelen bağışları barkot sistemiyle Türkiye'nin dört bir köşesine yönlendirdiklerini belirten Koçak, Türkiye'de ilk defa yardım kuruluşları içerisinde barkot sistemi uygulamasının Deniz Feneri Derneği tarafından başlatıldığını sözlerine ekledi.