Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde kar yağışının etkili olması birlikte yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için avcılar doğaya yem bıraktı.

Derinkuyu Avcılık ve Atıcılık Derneği Yaban hayvanları için ;Buğday, marul, havuç ve Ekmek bıraktı.

Derinkuyu Avcılık ve Atıcılık Dernek Başkanı Muhammed Karataş FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada; “ Yaban hayatı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti. Doğal dengenin korunması için kaçak avlanmayla sürekli mücadele ettiklerini ifade eden Karataş, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını söyledi. 

Karataş açıklamasında; İlçemizde yoğun kar yağışı sonrası doğada yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için avcılar olarak doğaya yem bıraktık.
Biz Derinkuyu Avcılık ve Atıcılık Derneği üyeleri olarak av sezonu kapanmış olmasına rağmen kar yağışı ve olumsuz hava şartları yüzünden yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktık. Biz avcı ve kuruluş olarak yaban hayvanlarını vurma ve katletme niyetinde olan insanlar değiliz. Biz aynı zamanda doğayı koruma, hayvanların neslinin üremesine yardımcı olmak. Yaban hayvanları bu mevsimde yiyecek bulmakta güçlük çekiyor.

Zor şartlarda yaklaşık 5 km yürüyerek hayvanların rahatlıkla ulaşabilecekleri yerlere yemler bıraktık. Yılın belirli zamanlarında Derinkuyu Avcılık ve Atıcılık Derneği olarak doğaya yaban hayvanları için yem bırakıyoruz.
Kötü hava şartlarında yaklaşık 15 güne bir avcılar olarak doğaya yem bırakarak yaban hayvanlarının popilasyonunu korumaya çalışıyoruz. Avcılık sadece vuran değildir, Avcı doğayı sevdiği için dağlara çıkıyor ve doğal güzelliklerle başbaşa kalıyor.

Hep birlikte bu doğayı korursak gelecek nesillere en büyük eseri bırakmış oluruz. Yaban hayvanlarına yem bırakmak için bizlerle birlikte olan ve emeği geçen avcı arkadaşlarıma teşekkür ederim.” Dedi.