Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde görev yapan Kur'an kursu öğreticileri, "Vakit İyilik Vakti" sloganıyla koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmaya çalışıyor.

Ramazan paylaşma ayıdır...

Nevşehir İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir şubesi, Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek" grupları çalışmalarına destek veren din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede vatandaşın yanında olmaya devam ediyor.

Derinkuyu İlçe Müftülüğüne bağlı Ali Efek Kürkçü Kur'an kursu ve Suvermez Köyü Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan yardım kolilerini dağıtan kurs öğreticisi Ayşe Güneş, "Ramazan paylaşma ayıdır. Paylaşarak sevgi ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendireceğiz. Rabbim, içinde bulunduğumuz ayın hürmetine ülkemizi bu salgın belasından tez zamanda kurtarsın" dedi.

Güneş, yardım kolilerinin hazırlanmasında katkı sağlayan öğrencilerine ve gönüllü olarak dağıtımda yardımcı olan İlçe Halk Eğitim Merkezinde görev yapan El Sanatlar Öğretmeni Buket Bayram'a teşekkür etti.

Minikler unutulmadı...

Ziyaret ettikleri yerlerde minikleride unutmayan Kur'an kursu öğreticileri, çikolata ve oyuncak hediye ederek, geleceğimiz olan çocukların kalplerine dokunmayı da unutmadı.

Gençler unutulmadı...

Gençliğe Değer" projesi kapsamında ilgilendikleri gençleri de ziyaret eden Kur'an kursu öğreticileri, başkanlığımızın yayınlarından çeşitli kitaplar hediye ederek, gençlerden evde kaldıkları zamanlarda vakitlerini en güzel bir şekilde değerlendirmelerini istediler.

Gençlerin manevi bakımdan desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Fatih Kur'an kursu öğreticisi Rabia Arı, gençlerimiz bizim için çok önemli, Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu süreçte gençlerimizi yalnız bırakamayız şeklinde konuştu.

"Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarında aktif bir şekilde sahada görev yapan din görevlilerine ve ülkemizin içinde bulunduğu bu durumda ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşan tüm personeline teşekkür eden İlçe Müftüsü Selami Kurt, “birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok, Rabbimin izniyle bu zor günleri geride bırakacağız.” dedi.