2014 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Derinkuyu’da Cami-Gençlik Buluşmaları temasıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 

       İlk etkinlik, 16 Ekim 2014 Perşembe günü İmam-Hatip Lisesi kız öğrencilerinin cami ile buluşması ve öğle namazlarını cemaatle kılması şeklinde yapıldı. Program öncesi Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından öğrenci ve refakat eden öğretmenlerine yemek ikram edildi. Öğle Namazının cemaatle kılınmasının ardından İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen, gençlere seslendiği konuşmasında; Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasının, “Geç Kalma, Genç Gel”, “Cami Gençlerle Daha Güzel”, “Gençler Mihrab Sizi Özledi”, “Gençler Kubbeler Sizi Özledi”, “Gençler Camiler Sizsiz Çok Issız” gibi temalarla işlendiğini, Diyanet İşleri Başkanlığının bu başlıklarla cami ve gençlik köprüsünü kurmaya çalıştığını ifade etti.  

 

      Gökmen konuşmasını, öğrencilere yemek ikramında bulunan Kur’an kursu

Öğreticilerine, öğrencilere refakat eden öğretmenlere ve özellikle camiye gelip camiyi şenlendiren, mihrabı, minberi neşelendiren öğrencilere teşekkür ederek bitirdi.

        Program sonunda İlçe Müftülüğü tarafından öğrencilere Veda Hutbesi hediye edildi.

        İkinci etkinlik,  Camiler ve Din Görevlileri hafta vesilesiyle Cuma günü Nevşehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş ve İlçe Müftülerinin de katıldığı kahvaltıda Din Görevlilerini/Gönüllülerini bir araya getirmek oldu. Suvermez Baba Himmet Cami müştemilatında bulunan Diyanet Okuma Salonunda yapılan kahvaltıda, Prof. Dr. Durmuş Din Görevlileri moral ve motivasyon depolayarak görev mahallerine döndüler.

         Üçüncü etkinlik, bugün Cuma günü, Merkez Cumhuriyet Caminin Gençlerle buluşması şeklinde oldu. Nevşehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş’un vaaz ettiği Cuma Namazına 300 kadar lise öğrencisi katıldı. Cuma Namazını cami cemaatiyle birlikte eda eden öğrenci ve öğretmenlerine namaz akabinde İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim ve Kur’an Yolu Meali hediye edildi. Program sonunda İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen, öğrencilere ve refakat eden okul müdürleri ve öğretmenlerine caminin, mihrabın ve minberin gençlerle sevinmesine vesile olmaları dolayısıyla teşekkür etti.   

        Öğrenci ve öğretmenler, cami buluşmalarının devam etmesini istediler.

Kaynak: Osman Aytekin