Nevşehir İl Müftülüğü ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen “Din Görevlileri Buluşması” programına ve “İlahiyat Vizyon Programı” etkinliğine katılmak üzere Nevşehir’e gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Alibey Camiinde Nevşehir halkı ile buluştu. 

Öğle namazı öncesi vaaz eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, “Ahiret yolcusunu uğurlarken ona karşı görevlerimizden”  bahsederek; “Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: “De ki: Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm muhakkak sizi bulacaktır. Sonra görünmeyeni ve görünen ve alemi de bilen Allah’a döndürüleceksiniz, O, size yaptıklarınızı haber verecektir”.

Ölüm, her canlı için mukadder bir sonuçtur. Kaçmakla ondan kurtulmak mümkün değildir. Bununla beraber ölümü temenni etmek de tavsiye edilmemiştir. Peygamberimiz buyuruyor: ''Sakın sizden hiç biriniz ölümü temenni etmesin. Çünkü o, hayır ve iyilik sahibi ise, yaşayıp iyiliğini artırması (ve Allah katındaki derecesini yükseltmesi) umulur. Eğer günahkar bir kişi ise günün birinde tövbe ederek Allah'ın rızasını dilemesi beklenir.''
Mü’minin görevi ölümü hatırlamak ve ona hazırlıklı olmaktır. Ölüme hazırlanmak demek, her işini dürüst ve ölçülü yaparak ölüm sonrası Allah'a verilecek hesaba hazırlanmaktır. Bu da ancak Allah'ın emirlerine uymak ve yasaklarından sakınmakla mümkündür. 

Yüce dinimiz, ölen bir kardeşimizin hastalığından itibaren mezara konuncaya kadar ona karşı bize bir takım görevler vermiştir. Bu görevlerimizi hatırlatan bir hadisi şerifte Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: ''Müslümanın Müslüman üzerinde beş hakkı vardır, Selamı almak, hastayı ziyaret etmek, cenazeyi takip etmek, davete icabet etmek ve aksırana Allah merhamet etsin demektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kılınan öğle namazına müteakip, vefat eden TBMM Milli savunma Komisyonu üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe’nin babası Halil Menekşe’nin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen kaldırdı.