İstanbul'da yaşayan Nevşehirli bürokratların ve iş adamlarının bir araya gelerek kurduğu Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD) üyeleri Kazım Tekin Başkanlığında Göreme'de bulunan Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'ni ziyaret ettiler.

Ziyarette, NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar, Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, iş adamları Doğan Birgül ve Yaşar Köybaşı, Yaşar Eroğlu, Fazıl Çekirdekçi, Seçkin Çekirdekçi, Oğuz Türkkan, Alphan Namlı , Önder Arpacı, Yaşar Köybaşı ,Vejni Büyük, Mesut Altın, Muhittin Sağlam ,Prof. Dr. Fehmi Yılmaz, Ali İlker Tepeköy ,Ali Bozkurt , İlker Kuruöz hazır bulundu.


NEVBİAD heyeti, İki sene süren hazırlıkların ardından Göreme’de kapılarını bir yıl önce açmış Little Prince Academy isimli, Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'nde sanat terapisi ile engelli çocuk ve gençlere gönüllü eğitim veren engelli çocuklara özel peribacaları arasındaki muhteşem çiftliğe hayran kaldılar.

Göreme kasabasında Peribacaları arasında doğal kaya oyma merkez, Gerek fiziksel konumu gerekse içeriği kapsamında Farklı lokasyonu ile dikkat çekiyor. Engelli çocuklar için özel hazırlanan merkezin sahibi ve fikir babası turizmci Hasan Kalcı, Merkezimizde daha küçük yaşlardaki engelli çocuklarımızı yaşama adapta ederek farkındalık oluşturmak için içeriğinde Ata binme, el sanatları, resim, tiyatro, aşçılık, enstrüman gibi farklı konularda aktivitelerle hem bir anlamda terapi hemde onların özgür ilgi alanlarını tesbit ederek yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçladık dedi. 

Göreme kasabasında Nevşehirli turizmcilerimizden Hasan Kalcı tarafından gönüllü olarak kurulan "Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'nde", engelli çocuklara özgür bir yaklaşım anlayışıyla farklı konularda düzenlenen ücretsiz aktivitelerle hayata tutunmaları hedefleniyor.

Aktivitelerin ücretsiz olarak gerçekleştirildiği Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'nde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan NEVBİAD heyeti, alanında Dünya'da ve Türkiye'de bir ilke imza atarak anlamlı bir sosyal sorumululuk projesine imza atan Nevşehirli İş Adamı Hasan Kalcı'yı tebrik ederek kutladılar.


Özellikle NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan , Dr. Doğan Birgül , Prof. Dr. Fehmi Yılmaz'ın büyük ilgi gösterdiği bu örnek projenin ülke bazında yayılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Little Prince Academy – Özel Çocuklara Ücretsiz Okul Göreme'de...


Modern, aydınlık ve tertemiz bir mağara-okulu ile Film, oyun ve resim olmak üzere çeşitli sanat etkinlikleriyle çocukların yaratıcılıklarını serbest bırakmayı amaçlıyorlar. Maksat engelli çocukların evlerinden dışarı çıkıp başkalarıyla iletişime girmelerini sağlamak, onları sanatla buluşturmak ve sosyal anlamda hayata katılımlarının sağlanması. Merkez son derece akıllıca düzenlenmiş. Dehlizlerin her biri farklı bir sanat etkinliğine ayrılmış; içeride saatlerce oyun oynamak mümkün. Bölgedeki çocukları burada ücretsiz ağırlarken annelere de el sanatları yaptırarak emeklerini merkeze gelir getirmek adına satışa sunuyorlar. Sevimli bir tren vagonundan dönüştürülmüş 14 kişinin uyuyabileceği bir yatakhane de var.  Çiftlik-mağara-okul modeli olarak dünyada hiçbir benzeri olmayan bir proje bu.