İnsanların tavsiye ettiği gayrimenkul danışmanı olmak için ip uçları…
 
Türkiye’de oldukça dinamik olan ve hızla büyüyen gayrimenkul sektöründe birbirleriyle yoğun bir rekabet içerisinde olan gayrimenkul danışmanları uzun vadede kazançlı olmayı nasıl başarabilir?Bir gayrimenkul danışmanı olarak potansiyel müşterilerinize ulaşırken ve emlak portföyünüzü genişletirken sizi doğrudan etkileyen 3 önemli konuda bilgilerinizi sürekli olarak güncellemelisiniz. Bu önemli konular bölgenin demografik özellikleri, faiz oranlarındaki gelişmeler ve emlakla ilgili yasal konular olarak öne çıkıyor.

İşte insanların tavsiye ettiği gayrimenkul danışmanı olmak için ip uçları…
 
Bölgenin demografik bilgilerine hakim olmalısınız
Gayrimenkul danışmanlığı hizmeti verdiğiniz bölgenin toplam nüfusunu, bölgede kimlerin yaşadığını, bölgede yaşayan insanların ekonomik düzeylerini, öğrenim ortalamalarını ve medeni durumlarını bilmek size mesleğinizde bir adım önde olmanız için avantaj sağlar. Bölgede yaşayan insanların kadın ya da erkek ağırlıklı olması, aile ya da yalnız yaşayanların tercih ettiği bir bölge olması gibi bilgiler sayesinde müşterilerinizi yönlendirmeniz daha etkili olacaktır.
Demografik bilgilere hakim olarak bölgenizdeki emlak taleplerini doğru şekilde yönetebilir, ev satış fiyatlarını sağlıklı şekilde belirleyebilir ve müşterilerinizi doğru konuta yönlendirebilirsiniz.
 
Faiz oranlarındaki gelişmeleri takip edin
Konut kredilerini etkileyen en önemli parametrelerden olan faiz oranlarındaki değişimler, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin satın alma refleksleri üzerinde oldukça etkili. Faizler yükseldiğinde konut kredilerine olan talep azalırken yükseldiğinde ise konut kredilerine olan talep artıyor. Bundan dolayı da konut satış fiyatları da bu değişimlere göre şekilleniyor. Bu nedenle bu gelişmeleri takip eden gayrimenkul danışmanları müşterilere doğru zamanda konut satın almasına destek olabiliyor.
 
Emlakla ilgili yasal konulara hakim olun
Gayrimenkul ile alakalı mevzuatlardaki yenilikler, gayrimenkul ile ilgili yasalar, vergi oranları, devlet teşvikleri… Bir müşteriniz için Kiralık Evbulduğunuzda kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlardan, kentsel dönüşüm sürecine, yabancılara konut satışı ile ilgili hukuki süreçlere hakim olun. Bu süreçlere hakim olarak müşteri ilişkilerini etkin bir şekilde yönetebilirsiniz.