Nevşehir’in en köklü hayır ve eğitim kurumu olan Enderûn Eğitim Vakfı’nın geleneksel 21. Mesire Şenliği Gülşehir Sadabat Parkında gerçekleştirildi.

Merhum Zeki Soyak Hocaefendi’nin Nevşehir’de görev yapan eğitimci ve esnafların desteği ile kurmuş olduğu Enderûn Eğitim Vakfı Nevşehir halkına hizmet etmeye devam ediyor. Halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen Mesire Şenliği’ne siyasiler, Nevşehir’deki daire başkanları ve STK başkanlarının da yoğun bir ilgisi olduğu görüldü.

Öncelikle Kur’an tilaveti ile başlanan programa Enderûn Eğitim Vakfı kurucusu Merhum Zeki Soyak Hocaefendi’nin oğlu ve İlkadım Dergisi Başyazarı Nurettin Soyak selamlama konuşmasında bulunarak gündeme dair uyarılarda bulundu. Nurettin Soyak Hocamızın konuşmalarından satırbaşları şöyle:
Yeni bir din uyduruyorlar, yeni bir ibadet uyduruyorlar. Allah'ın yasakladığı alkol ve kumarı kendi sinsi planları için helal kılıyorlar. Bunlar hep ipucuydu aslında. Bu sapkınlıklar hep ipucuydu. Kimileri insanları nâra çağırır kimileri nura çağırır. Ferasetli mümin insanları ya nura çağıran öncü ya da nura çağıranların artçısı olur. Asla ve asla nara çağıranların öncüsü ya da artçısı olamaz mümin.

Rabbimiz Kasas Suresi 41. Ayeti Celile’de biz onları ateşe çağıran öncüler kıldık. Kıyamet günü de kendilerine yardım edilmeyecektir buyuruyor.Efendimiz aleyhisselamdan günümüzde müminlerin başına kâfirlerden çok münafıklar bela olmuştur. Müminler münafıklara karşı çok dikkatli olmalıdır. Nisa Suresi 88. Ayeti Celile’de “ Size ne oluyorda münafıklar hakkında 2 gruba ayrılıyorsunuz.” Buyuruyor Rabbimiz. Allah onları başağı ederek eksi konumlarına döndürmüştür. Münafıklara bakın kardeşler, tarihte ne uzamışlar ne kısalmışlardır. Onlar hep taşeronluk yapmışlardır çevresindekilere. İşleri güçleri fitne çıkarmak fitne çıkarmaktır. İnananların devletleri olmuştur inkârcıların devleti olmuştur fakat münafıkların asla devleti olmamıştır. Dünyada kendilerini gizledikleri gibi ahirette de rabbimiz onları gözlerden uzak cehennemin en gizli yerine dibine atacaktır.”

Nurettin SOYAK Hocamızın konuşmasının ardından Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa AYDOĞDU selamlama konuşması yaptı. Mustafa AYDOĞDU’nun konuşmalarından satırbaşları ise şöyle:

“Sohbet vardır ilaç gibidir. Bir sohbet yaparsınız, dinlersiniz birçok derdinize ilaç olur. Sohbet vardır gıda gibidir. Gıdalanırsınız. O sohbetle epey bir gidersiniz. Sohbet vardır mikrop gibidir. Size öyle bir mikrop bulaştırır ki yıllar sürer o mikrobu vücuttan atmak. Sohbet vardır zehirler bizi, zehirler insanı. Onun için Rabbimiz Allah’tan korkun ve takva sahibi olun, Allah’tan korkun ve doğruyu söyleyin diyor. (Ahzab 70-71) Rahmetli Zeki SOYAK Hocamız buradaki başka bir mesiredeki konuşmasında bir örnek vermişti: “Bir 10 dakika bile bir araya gelse insanlar vebali var. Birbirleriyle hikmet konuşmak zorundalar, doğruyu konuşmak zorundalar, doğruyu anlatmak zorundalar.”Rastgele duyduğu anlatmak kişiye günah olarak yeter. Bu noktada toplumun gidişatını salih insanlar belirliyor. Salih insanların gayretleri belirliyor. Dogmaları belirliyor. Neyinden etkileniyoruz? Ne kadar kitleri yönlendirmenin farkındayız? Ne kadar yönlendirildiğimizin farkındayız? Bizi Allah aşkına neler yönlendiriyor? Ayetler hadisler mi? Televizyon haberleri mi? Fasık haberler mi? Biz ne kadar etkileniyoruz? Bu noktada biraz daha ciddi biraz gayretli olması sistemli çalışmamız gerekmektedir. Kardeşçe çalışmamız gerek. Saff suresi 4. Ayette “Hiç şüphe yok ki Allah, kendi yolunda, duvarları birbirine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.” buyuruyor.

Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa AYDOĞDU Hocamızın selamlama konuşmalarının ardından Rahmetli Zeki SOYAK Hocamızın dava arkadaşı Hafız Cemil USTA Hocamız duasının ardından Enderûn Eğitim Vakfı gönüllülerinden Serdar SEVİMLİ, Mehmet Ali AYDEMİR ve Ahmet ŞİŞKİN’in çaldığı marş ve ilahilerle programa devam edildi. Yapılan yemek ikramı ve çay ikramının ardından öğlen namazı cemaatle eda edildi. Namazın ardından Nevşehir Milletvekillerimiz Mustafa AÇIKGÖZ ve Ebubekir GİZLİGİDER ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Mazhar BAĞLI Hocamız mesire alanına gelerek vakfımız gönüllüleri ile muhabbet ettiler. Nevşehir Milletvekillerimiz ve Mazhar Bağlı Hocamız kısa birer selamlama konuşmaları yaptılar ve konuşmalarının ardından Enderûn Eğitim Vakfı gönüllüleri ile muhabbete devam ettiler.

Tekrardan bir çay ikramının ardından program son bulurken Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa AYDOĞDU önümüzdeki sene yapılacak olan mesire şenliğinde de tüm kardeşlerimizi bekliyoruz diyerek programın kapanışını yaptı.