Fahiş Emlak Vergisi İçin İtirazlar Devam Ediyor
Her belediyenin kendi bünyesinde kurulmuş olan takdir komisyonları hatırlanacağı üzere toplanarak emlak vergisi hesaplamalarında kullanılacak yeni rakamları belirlemişti. Bazı belediyeler tarafından belirlenen rakamların astronomik zam anlamına gelmesi ise yoğun tartışmaların fitilini ateşlemiş, bu rakama itiraz etmek isteyen kişiler için itiraz hakkı süresi dolmadan işlemlerini tamamlamaları için uyarılarda bulunmuştu.

Dava Açmak İçin Son Gün 7 Eylül
Başta Tüketici Hakları Mahkemeleri olmak üzere yapılan uyarılar büyük yankı bulurken fahiş emlak vergisi zamlarına itiraz için mahkemeye başvuruda bulunanların sayıları hızla artmaya devam ediyor. Dava açmak isteyen kişilerin ise ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. Çünkü 7 Eylül tarihine kadar dava açmayan kişilerin bu oranları kabul ettiği varsayılarak emlak vergisi ödemelerini yeni tutarlar üzerinden yapmaları zorunlu tutuluyor.

Mahkeme Masrafı 2 Bin Lirayı Buluyor
Özellikle de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde bazı bölgelerde yapılan yeni zamla beraber emlak vergisi tutarı 4 katına kadar çıkarken mağdur olan vatandaş ise itiraz hakkı için mahkemelerin yolunu tutuyor. Emlak vergisine itiraz etmek için açılan dava sayısı her geçen gün artmaya devam ederken dava açmak isteyen kişilerden talep edilen ortalama 2 bin liralık masraf büyük tepki oluşmasına neden oluyor. Vatandaş ise sorunun çözümü için aynı mahallede ya da caddede oturan kişilerin toplanarak dava açması yöntemini benimsiyor. Bilindiği üzere aynı mahallede oturan tek bir kişinin bile dava açması yeterli oluyor ve masraf bölünerek tahsil ediliyor.

 Emlak Rayiç Bedellerine Nasıl itiraz Edilir?   Diğer Emlak Haberleri  için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.