NEVŞEHİR(MHA) Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneğinde düzenlenen müşterek basın toplantısında Göreme’de yaşanan Japon Turistlere tecavüz ve cinayet ile ilimiz merkezinde yaşanan küçük yaştaki çocuklara cinsel taciz olayları protesto edildi.

Basın toplantısında söz alan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, toplumda olumsuzluk yaratan bu tür olaylara karşın ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının daha duyarlı olmalarını beklediklerini dile getirdi.

Mutlu, “Görmeyenler kültür ve birleşme derneği ile Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği olarak Nevşehir’de son zamanlarda meydana gelen çirkin olayları kınamak için bu açıklamaları yapmak zorunda hissettik kendimizi. İlimizde geçtiğimiz günlerde yaşanan çocuklara cinsel taciz ve Japon turistlere yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarını da bu konuya duyarlı yaklaşmaları için göreve çağırıyoruz. İlimizde bu tür olayların yaşanmaması en büyük temennimiz” dedi.

Göreme beldesindeki cinayet ve tecavüz olayının son derece adice yapılmış bir olay olarak niteleyen Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kemikkıran, “Bugün bizler ilimiz açısından son derece üzgünüz. Gerek Göreme beldemizde işlenen adi cinayet, gerekse ilimizde yaşanan küçük yaştaki çocuklara cinsel istismarın varlığını ağzımıza bile almak istemiyoruz. Toplumda bu tür çirkinliklerin konuşulması bile doğru değil. Bu çirkin olayların Nevşehir’imizde bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Basın toplantısında söz alan Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Nevşehir Şube Başkanı Hulusi Eryılmaz ise, her iki olayı da şiddetle protesto ettiklerini belirtti.

Eryılmaz, “Kapadokya bölgesinin isminin lekelenmesine neden olan bu tür olayların yaşanmasından son derece büyük üzüntü duyuyoruz. Bunun altında yatan gerçekleri araştıracak birimler görev başında. Meydana gelen bu elim cinayetlerin bir daha yaşanmaması için kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. Kapadokya gibi Türkiye’nin marka olmuş bir turizm merkezinde bu tür olayların yaşanmasını şiddetle protesto ediyoruz” ifadelerinde bulundu.