Camiler ve Din Görevliler Haftası nedeniyle Gülşehir'de düzenlenen etkinlikler kapsamında bedensel engelli bir vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

"Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" konulu proje kapsamında engellileri cami ile buluşturmayı hedefleyen Gülşehir Müftülüğü, Gülşehir esnafı ve müftülük personelinin katkılarıyla alınan tekerlekli sandalyeyi, düzenlenen törenle bedensel engelli Cenk Barış Esener'e teslim etti.

Gülşehir'de düzenlenen törene, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, İlçe Müftüsü Nuh Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, müftülük personeli ile katkı sağlayan esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Tekerlekli sandalyesini teslim alan Esener, çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Gülşehir'e bağlı Gümüşkent beldesinde yaşayan, kemik erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Esener, "Evden dışarıya yardımsız çıkamıyordum. Akülü tekerlekli sandalye ile daha rahat bir şekilde çıkabileceğim artık. Çok mutlu oldum. Allah sizleri de mutlu etsin. Katkı sağlayanlara teşekkür ederim" dedi.

 

Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara herkesin elinden geleni yapması gerektiğini kaydeden Müftü Arslan da, "Cenk'i sevindirdiysek ne mutlu bize. Yaşayan engelli vatandaşlarımızın sorunları hepimizin sorunudur. Onların rahatları ve ihtiyaçları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Katkı sağlayanlara da ayrıca teşekkür ediyorum ve bu gibi çalışmaların devam etmesini diliyorum" diye konuştu.