Diyanet İşleri Başkanlığının 2012 Yılı Ramazan Ayı irşat hizmetleri kapsamında, Ramazan Ayı’nda yurt çapında yürütülen vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesine katkı sağlamak amacıyla Başkanlık üst düzey personelinden oluşturulan İrşat Ekipleri, yurt genelinde çeşitli illerde görevlendirilmiştir.

 

            Bu çerçevede, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel ve Türkiye’nin seçkin hafızlarından İstanbul Beyazıt Cami Müezzin-Kayyımı Ali Poyrazlı Nevşehir’e geldi.

            Sayın Valimiz Abdurrahman Savaş’ın da iştirak ettiği programa ilgi çok fazla oldu. Cami ve havlusu dolup taştı. Birçok cemaatin yer bulamayarak geri döndükleri görüldü.

            Merkez Kurşunlu Camiinde açıklama yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Biliyorsunuz Ramazan ayı Müslümanların çok önem gösterdiği çok mübarek bir aydır. Manevi hizmetlerin doruk noktaya ulaştığı pek mübarek bir iklimdir. Dolayısıyla bu ayda Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmet kervanı devam ediyor. Bugün itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın İrşat hizmetleri bağlamında Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürümüz Ergün Yücel beyefendi şehrimize teşrif ettiler. Bugün inşallah Kurşunlu Camiinde teravih namazı öncesi vaaz edecekler. Türkiye’nin seçkin hafızlarından İstanbul Beyazıt Cami Müezzin-Kayyımı Ali Poyrazlıda Kur’an-ı Kerim okuyacak, Teravin kıldıracak ve ilahiler söyleyecektir.  Kendilerine Nevşehirliler adına hoş geldiniz diyorum” dedi.

            Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel ise, “Ben her şeyden önce bütün Nevşehirli vatandaşlarımızın oruçlarını ve Ramazan-ı şeriflerini tebrik ediyorum. Cenabı Allah’tan bizleri mübarek Ramazan bayramına ulaştırmasını niyaz ediyorum. Yıllardır Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetlerini vatandaşlara en iyi şekilde ulaştırmaya gayret göstermektedir. Özellikle son 2 yıldır Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez Beyin başlattığı bir kampanya var o da, gitmiş olduğu her ilde sarık ve cübbeyi giyerek hangi kürsüde hangi mihrapta denk gelirse orada din hizmetini vermek. Fiilen bu irşat hizmetlerinin başını kendisi çekmektedir. Vatandaşlarımızla her zaman bir arada olduğumuzu hissettirmek amacıyla bu hizmet devam edecektir. Bu anlamda bu gün Nevşehir’deyiz”  şeklinde konuştu.

            Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel Teravih namazı öncesi Peygamber Sevgisinden ve sevginin tezahürlerinden bahsetti.

            Genel Müdür Vekili Ergün Yücel; “Deki! Eğer Allah’ı seviyorsanız Bana tabi olun. Olun ki, Allah’da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın” Ayetini hatırlatarak, Allah’ın sevgisinin ve bağışının Hz. Muhammed’e (S.A.V.)  tabi olmaya ve O’nun sünnetini ihya etmeye bağlı olduğunu” söyledi.

            Vaaz-u nasihat sonrası İstanbul Beyazıt Cami Müezzin-Kayyımı Ali Poyrazlı teravih namazını kıldırdı. Bir grup Din görevlisi ona eşlik ettiler ve her dört rekâtta ayrı bir makamla salât-ü selam ve teravih kıldırdılar. Böylece Nevşehir’de bir ilk yaşandı.

            Program öncesi cami cemaatine Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından 1750 adet Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

            Kapadokya Televizyonunda aynı gün 19.00’da yayınlanan sunuculuğunu Tahta Cami İmam-Hatibi Baki Öncel’in yaptığı, Canlı Yayın programına konuk olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel, “Hac ve Umre Hizmetleri” ile ilgili bilgiler verdi. Yaklaşık program bir saat sürdü.