İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, iç savaşın ve katliamların devam ettiği Suriye için “Suriyeli kardeşin ekmek bekliyor! Bir çuval un da sen gönder” isimli kampanya başlattıklarını kaydetti.

"Nevşehir İhh, Halep İçin “Un” Yardımı Kampanyası Başlattı"

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, katliamın 6. yılına girildiği Suriye’de, İran destekli Esed rejimi güçlerinin ve Rusya’nın her gün sivillere yönelik bombardımanlarının sürdüğünü belirtti.

Halep’te, şer ittifakı tarafından ablukaya alınmış çocuk, kadın, yaşlı gözetmeksizin hastaneler ve okulların da hedef alınarak bombalandığını ifade eden Öncel, Halep halkının bi taraftan havadan ve karadan yapılan bombardıman ve saldırılara karşı mücadele ederken, diğer taraftanda soğuk , kıtlık ve açlıkla da mücadele etmek zorunda kaldıklarını, hatta açlıktan ölen insan sayısının gün geçtikçe arttığını ifade etti. Başkan Öncel açıklamasında şunları söyledi:

Hava saldırılarına karşı kendilerini koruyabilecek imkanlardan yoksun olan Halep halkı, çok ciddi zorluklar altında sürdürdükleri yaşam mücadelelerine birde açlıkla mücadeleyi eklemiş, Müslümanların insaflı ve vicdanlı ellerinin kendilerine uzanmasını bekliyorlar. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi. Suriye’de çok ciddi şekilde un sıkıntısı yaşanıyor. Öyle ki Suriye’deki çok sayıda fırın un temin edemediği için kapandı. Kış geliyor, insanların insani yardıma ve özellikle una ihtiyacı daha da artacak. Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardım elimizi uzatmazsak çok sayıda kardeşimiz açlıktan hayatını kaybedebilir. O yüzden geç olmadan Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına ses vermeliyiz.

15 Temmuz da Türkiye de yenilgiye uğrattığımız emperyalistlerin, Suriye üzerinden hedeflerine ulaşmalarına izin vermemeliyiz. Durumun vahametine istinaden, Nevşehir halkına, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, ivedi olarak ‘Her Evden Bir Çuval Un İçin Maddi Destek, Sofralarına Bir Ekmek de Sen Koy’ düşüncesinden hareketle Nevşehir IHH olarak yardım kampanyası başlatmış durumdayız.”dedi.

1 ÇUVAL UN'DA SENDEN OLSUN...
İHH İnsani Yardım Vakfı depolarındaki un stokları tükenmek üzere! Ekmek üretimi duracak seviyeye geldi. Suriye’deki Kardeşlerimiz için acil olarak un gerekiyor! Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği olarak Suriye’ye Un Kampanyası düzenliyoruz. Suriye Acil Yardımlarınızı Bekliyor. 1 ÇUVAL UN DA SENDEN OLSUN...
Bir torba unun değerinin 60 TL olduğunu hatırlatan Öncel, herkesi ekmeğini paylaşmaya davet ettiğini söyledi.

Onlar sadece düşmanla değil SOĞUK ve AÇLIK'la da savaşıyorlar.

ACİL UN'a İHTİYAÇ VAR!


Yardım Hesapları:
Nevşehir İHH Hesap Numaraları;
Ziraat Bankası
0028 - 72133965 - 5001
TR90 0001 0000 2872 1339 6550 01
Kuveyt Türk
TR56 0020 5000 0101 9614 10000 01
Posta Çeki Hesap No: 12504701

Nevşehir İHH İrtibat Telefonu:
0 535 932 71 25

Bunlar sizin çocuklarınızda olabilirdi...