Korona virüs salgının tüm dünya ve Türkiye'ye yayılması ile birlikte etkisi Nevşehir il genelinde de küçük esnafı vurmuş durumda.  Nevşehirli vatandaşlar evlerinden çıkmayarak virüsten korunmaya çalışırken, küçük esnaf ise iş yapamamaları sebebiyle çaresiz kaldı.

FİB Haber Merkezi olarak; Bu konuda tüm küçük esnaflarımızı teker teker gündeme getirerek "esnafımıza sahip çık" kampanyası başlatmış bulunuyoruz.

Haydi Nevşehir gün birlik ve beraberlik günü...

Özellikle bu zor günlerde variyetli İş insanlarımıza sesleniyoruz: Lütfen bu kampanyaya sizlerin desteğiniz bekliyoruz...

Ve yine Nevşehir'de ki STK'larında bu kampanya ya destek vermelerini diliyoruz. 

Hem Koronovirüsü ile mücadele edeceğiz hemde insanlarımıza sahip çıkacağız...

Her şeyi devletimizden beklemeyelim...

Siyasilerden, Belediye Başkanları, Muhtarlara tüm Yerel Yöneticilere, Daire Müdürlerinden İş Adamlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarından, İl Genel Meclis Üyelerine Haydi Nevşehir koronavirüs mağduru küçük esnaflarımıza sahip çıkalım...

Ahçısına, berberine, terzisine, kahvecisine, dolmuşcusuna, taksicisine, tüm küçük esnafın için, işsizin, dul, yetim, öksüzün, kimsesizin için şimdi  "Gün Paylaşma günü" "Gün Birlik günü, Beraberlik günü" 

Unutmayın gün dayanışma günüdür ve bu süreci hep birlikte atlatacağız.

Korana virüs salgını ve tedbir amaçlı alınan kararlar berberlerin işlerini alt üst etti. 

En çok onları mağdur etti: 'Berber ve Kuaförler'

Corona'nın ilimiz Nevşehir'de en büyük mağdurları berber esnafları oldu. Zira, dükkanları kapalı dışarıda traş etmeleri yasak. Haydi Nevşehir seni güzelleştiren berberini bu defa sen güzelleştir. 

22 Mart tarihinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan berber ve kuaförler bir haftadır cepten yada varsa birikimleriyle bugünle birlikte 1 haftayı geride bıraktılar. Zaten hala hazırda küçük meblağlarla hizmet veren Berber ve kuaförlerimiz hala hazırda ilk sahip çıkmamız gereken esnaflarımızdan.

Vicdanın şehri Nevşehir'im şimdi gün birlik beraberlik günüdür değerli kardeşlerim İşyerini kapatan berber esnafımıza destek verme günüdür. Herkes kendi berberine traş oluyormuş gibi destek vermeli...

Haydi Nevşehir bir güzellikte sen yap ve seni güzelleştiren berberini bu defa sen güzelleştir.

Yasak kalkınca traş olur ödeşiriz...

Herkes kendi berber yada kuaförünü telefonlarından arayarak istediği bir yerde buluşacak. Sanki normal yaşantıdaki gibi, her ay için 2 traş parasını "2 traş parası berberime" diyerek vereceğiz.

Berberim seni özledim ...
Başkasının saçlarıma dokundurtmadım... 
2 traş parası borcumu ödemek istiyorum... 
Nereye istersen gelirim...

Öyleyse herkes Berberine Kuaförüne sahip çıksın...

Erdoğan, Milli Dayanışma Kampanyası Başlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında "Biz Bize Yeteriz TÜRKİYEM" ismiyle Milli Dayanışma Kampanyası Başlattı.

TC. Başkanı Erdoğan " Bu anlamlı Kampanyayı 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum "dedi.