Mevlid-i Şerifin ardından Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Müftüsü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, şehit yakınları katılımıyla, ilçe merkezi ve İnallı Köyündeki şehit kabristanları ziyaret edildi.
Acıgöl Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi. Programda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Akabinde 15 Temmuz Şehitleri ile ilgili video gösterimleri yapıldı.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Ahmet Oğuz, Öğretim Üyesi Dr. Tekin Tuncer ve Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Kalemli, gençliğin demokrasi inancının yaşatılmasını pekiştirecek 15 Temmuz ile ilgili konferans verdi. 
Daha sonra İlçe Müftüsü Tahsin Mutlu tarafından şehitlerimizin ruhu için dua edildi.
Kültür Merkezine gelen misafirler tarafından 15 Temmuz Resim sergisi gezilerek, Anı Defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.
Anma programının ardından, Kültür Merkezi önünden çarşı merkezine kalabalık toplulukla yürüyüş yapıldı. Çarşı merkezinde toplanan vatandaşlara Acıgöl Belediye Başkanlığı tarafından aşure ikramı yapıldı.