İran Sanayi, Ticaret ve Madenler Bakanı Rıza Nematzade TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve GTİ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif PARMAKSIZ'ı ziyaret etti.

Görüşmelerde ticaret hacimlerinde geçtiğimiz yılda sert bir düşüş yaşandığını belirten Hisarcıklıoğlu, iki kardeş ülkenin engellere takılmadan ticaret yapabilmesi gerektiğini vurguladı. ​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son yıllarda Türkiye’ye en çok yatırım yapan firmaların İranlı firmalar olduğuna dikkat çekti.

 Görüşmede İranlı Bakan Nematzade de, Ocak ayında iki ülke arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması’nın çok önemli olduğunu, bunun yürürlüğe girmesiyle işadamlarının birçok sorununun çözüleceği bildirdi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin de artacağına dikkat çeken İranlı Bakan, ortak gümrük kapıları açılması yönünde çalışma yapmaları gerektiğini ifade etti. Konuk Bakan Türk firmalarının da İran’da yatırım yapmalarını arzu ettiğini dile getirdi.

 

Görüşmenin sonunda Oda Yönetim Kurulu Başkanımız  PARMAKSIZ  ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu, İranlı Bakan Nematzade ye günün anısına hediyeler sundular.

İranlı Bakan Nematzade Hisarcıklıoğlu’nu İran’a davet etti.