Geçtiğimiz yıldan itibaren Ekim ayına alınan Hacı Bektaş Veli’yi anma, kültür ve sanat etkinliklerinde Hacıbektaş belediyesinin ilçe merkezinde yaşadığı önemli sorunlardan biri de kaçak kurban satışları ve kesimleri.
Bu konuda uyarılarda bulunan Hacıbektaş belediyesi, “Bazı satıcılar ilçe içerisinde ve ilçe girişinde gelen ziyaretçileri çevirerek onlara zorla kurbanlık satmak için rahatsız etmekteler. Kandırabildiklerini kaçak kesim yapacakları yerlere götürüp menşenin ne olduğu bilinmeyen kurbanlıkları tartısız, veteriner hekim kontrolü yapılmadan satmakta ve kesmektedirler. Bu durum tamamen yasalara aykırıdır. Hırsızlık ve gayri yasal işlerden sonra Hacıbektaş’a kurban getiren şahsın getirdiği tosunu “suyumuzu bulandırır” diyerek kabul etmeyen Ulu Hünkârın huzurunda, onun gibi davranmanın önemi büyüktür. Belediyeye ait ziyaret ve mesire yeri olan Çilehane, Beştaş ve Dedebağ’da kurbanlıkları pişirme olanağı vardır. Bunlardan yararlanmak için kurbanın belediye tesislerinde kesilmesi ve alınan kesim fişinin Çilehane, Beştaş ve Dedebağda’ki görevliye gösterilmesi gerekmektedir. Bu tesislerde menşei bilinmeyen ve belediye tesislerinde kesilmeyen etlerin pişirilmesi mümkün değildir.
Tesisler içinde satıcılardan satın almayarak dışarıdan getirilen kurbanlıklar tesislerimizde karantina bölümüne alınarak veteriner hekimin muayenesinden sonra kesime alınır. Bu işlem için ayrıca ücret ödenir. Daha ayrıntılı bilgi için. Belediye Kesimhanesi 0 384 441 22 70 Veteriner Hekim yada zabıtadan  Hacıbektaş Belediyesi 0 384 441 30 17 telefonlardan Zabıtadan bilgi alınabilir” uyarılarında bulundu.