Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesine tatile gelen  Brezilyalı ateist bir aile, camide dinledikleri Kur'ân'dan etkilenerek Müslüman oldu. Aile fertleri, Kur'ân'ı gözyaşları içinde dinlediklerini ifade etti.

Brezilyalı ateist aile Nevşehir'de Müslüman oldu ...


FİB Haber Merkezi'nin edindiği bilgilere göre, Brezilya'da yaşayan karı koca evli bir çift ve 12 yaşındaki oğulları ile birlikte tatil için Kapadokya'nın kalbi Göreme kasabasına geldiler.

Göreme de tur attıkları sırada Merkez Camii'nin avlusuna giden aile, Göremeli 3 dil bilen 70 yaşındaki Hasan Ayaş amca ile tanıştılar. Ararında geçen kısa bir tanışma faslının ardından Brezilyalı çift Göreme'den çok etkilendiklerini ve bu coğrafyayı çok beğendiklerini ifade ettiler. Daha sonra Göreme hakkında genel bilgiler veren Hasan amcamız, bulundukları avlunun Camiye ait olduğunu ve burada müslümanların ibadet yaptıklarını söyler. 

Sohbet giderek koyulaşır ve aileye hangi dine mensup olduklarını sorar; ateist olduklarını söyleyince, Hasan amca hemen lafa girer ve isterseniz size İslamiyet hakkında bilgi verebilirim der. Bu önerisi Brezilyalı aileden kabul görüncede İslamiyeti anlatmaya başlamış. Önce geçmiş dinleri ve hristiyanlığı ardındanda İslamın son din olduğunu karşılaştırarak anlatmış... 

Ve camide bulunan İspanyolca meali Kuranı kerimi okumaları için aileye hediye ederek oradan ayrıldılar. İkinci gün geldiğinde Kur'an'ın düşüncelerine cevap verdiğini söyleyen Brezilyalı aile kararlarını verdiklerini ve Müslüman olmak istediklerini söylerler. Hasan amca bu sözler üzerine büyük bir mutluluk yaşar ve çok duygulanır.

Ve tekrar İslam hakkında pratik bilgiler vererek Kelime i şahedeti ingilizce olarak defalarca anlayacakları şekilde anlatır. Ardından 3 -5 defa tekrarlatarak birlikte Kelimeyi Şahadet getirirler. Babanın ismi Muhammed Emin, Annenin ismi Rabia ve çocuklarının ismi de Mustafa (12) olur.

İslama günahsız yeni bir sayfa açıldığını söyleyen Hasan Amca, onlar için abdest ve gusül abdesti almayı öğretti. Son olarak 12 yıl evli olsalar bile imam nikahı ile tazelemelerini söyledi. Cami de 2 imam şahitlerinin huzurunda nihahlarını tazelediler.

Tatillerinin bu son günlerinde Göreme'de bulunan Brezilyalı çift Müslüman olduklarını ve çok mutlu olduklarını söylüyor.

Brezilyalı çiftler bugün de Nevşehir İl Müftülüğünde ihtida töreni ile bir anlamda Müslüman oluşlarını resmileştirecekler.