Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan  Civelek Kapadokya Fm’in hazırlayıp Ömer Kavak’ın sunmuş olduğu “Hepimiz Biraz Farklıyız Görmeyen Gözler” programına konuk oldu. Civelek programda Türk Kızılay’nın 2020 yılı faaliyetlerinden, yapmış olduğu hizmet ve yardımlardan bahsetti. 

Canlı yayına katılan vatandaşların sorularını cevaplayan Civelek, Nevşehir Halkı’nın büyük bir bağışçı potansiyelinin olduğunun bu bağışların Nevşehir sınırlarını aşıp tüm dünyada mazlum coğrafyalarda insan ızdırabını dindirmek üzere ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldığından bahsetti. 

Dikkat Çeken İstatistik 

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, 2020 yılının ilk 9 ayında Nevşehir’de 9900 adet gıda kolisi,12 ton et,3000 vatandaşın giyim ihtiyacının yanı sıra  Nisan-Mayıs aylarında yurtdışından gelen karantina yurtlarında misafir edilen 550 vatandaşın yeme-içme ihtiyacının karşılandığından bahsetti.Ramazan Ayı sürecinde farklı etkinliklerle sahada olan Kızılay’ın 10.000 kişilik iftar yemeği dağıtımını günlük 10 gönüllü ile ev ev gerçekleştirdiğinden bahseden Civelek, Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağında 20.000 ekmek ve 20.000 maske dağıtımı yaptık. Ayrıca Kadın Kollarımız bir anne eli şefkati ile başta sevgi evinde olan çocuklarımız olmak üzere tespit etmiş olduğumuz ihtiyaç sahibi 500 çocuğumuzu kıyafetten ayakkabıya baştan aşağıya giydirdi.2020 Eylül ayının ilk haftasında 300 adet koli dağıtımı gerçekleştridik. Ayrıca Valimiz Sayın İnci Sezer Becel Hanımefendinin talimatıyla Eylül ayının sonuna doğru Valilk Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile birlikte 500 koli Kızılay’dan 300 Koli Valilik’ten olmak üzere toplam 800 adet koli dağıtımı gerçekleştirdik. Bu süreçte yanımızda olan tüm gönüllü ve bağışçılarımıza şükranlarımı iletiyorum dedi. 

Gönüllü ve Bağışçılara Teşekkür 

Kızılay faaliyetlerinde görev alan gönüllülere teşekkür eden Ercan Civelek, Bağışçılar ve Gönüllüler bizim en büyük itici gücümüz Allah onlardan razı olsun dedi. 

Program sonunda Ömer Kavak ve Tüm Ekibe Teşekkür eden Ercan Civelek hediye takdiminde bulundu.