Mahmut Es’ad Coşan Vakfının Avusturalya’daki merkezinden organize edip Endonezya’daki Müslümanlara birinci elden dağıtımını yaptığı kurban bağışı kampanyası Nevşehir’de de tanıtıldı.

Nevşehir Hasan Emmi Çevre ve Kültür Derneğinde düzenlenen toplantıya Nevşehir’in yanı sıra Kayseri ve Kırıkkale illerinden de katılım sağlandı.

Toplantıda söz konusu kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Nevşehir Hasan Emmi Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Atilla Uğur, “Mehmet Es’ad Coşan Vakfının Türkiye’de özellikle Endonezya’daki Müslümanlara yönelik düzenlenen kurban bağışı etkinliğinde yapılan bağışlar birinci elden, gayet sağlıklı bir organizasyonla oradaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılıyor. Günde 1 dolarla yaşamaya çalışan, dünyanın en büyük Müslüman ülkesi olan Endonezya’daki Müslüman kardeşlerimize yapılan bu yardım oldukça önemli. Dünya Müslümanlarının Endonezya’daki Müslümanları yalnız bırakmadıklarını onlara hissettirmeleri, orada misyonerlik faaliyetlerinin de yoğun olduğunu göz önüne aldığımızda bu faaliyetlerin önemi bir kez daha artıyor. Yılda sadece kurbandan kurbana et yüzü gören Müslüman kardeşlerimize bizlere sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Kırıkkale ilinden bu kampanyaya destek olan Mustafa Arı, “Ben buraya Kırıkkale’den geliyorum. Mahmut Es’ad Coşan Vakfı’nın düzenlediği bu kampanyayı yakından takip ediyorum. Endonezya’daki Müslüman kardeşlerimizin bu yardımlara ne kadar çok ihtiyaçları olduğunu bizzat yerinde gördüm. Oradaki dağıtım çalışmalarına da katıldım. MEC Vakfının düzenlediği organizasyonda hiçbir şaibe yok. Biz bu güzel organizasyonu Nevşehirli kardeşlerimize anlatmak üzere buradayız. İnşallah Nevşehir’den de bu kampanyaya destek olacaktır” diye konuştu.

Kampanyaya bizzat katılıp, Endonezya’daki kurban dağıtımına katıldığını kaydeden ve toplantıya Kayseri’den katılan Mustafa Olgun ise, “MEC vakfının Avusturalya’da kurban bağışı kampanyası düzenleyip Endonezya’daki Müslüman kardeşlerimize dağıtımını yaptığını duyduk. Bende bizzat orada bu kampanyanın ne kadar büyük önem taşıdığına şahit olanlardanım. Bu yardım kampanyasının oradaki insanlar açısından ne kadar hayati bir önem taşıdığını tüm ülkemiz insanlarına anlatıp bu kampanyaya katkı sağlamaları açısından Müslüman kardeşlerimizi yönlendirmeye gayret ediyoruz” ifadelerinde bulundu.