Nevşehir Bahçeli Evler Mahallesi H.Hüseyin Yüncü Camiide, şehitlerimiz için Yasin'i şerif okundu ve Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması içinde Fetih Suresi okundu, dua edildi.

Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) Başkanı Faruk Kahriman ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde okuyan yaklaşık 30 kişilik yabancı öğrenciler Bahçeli Evler Mahallesi H.Hüseyin Yüncü Camiide akşam namazında bir araya gelerek, Türkiye'nin İdlib’de yürüttüğü operasyonlara katılan Türk askerleri için dua ettiler.

Yabancı öğrenciler, şehitler ve İdlib operasyonlarına katılan askerler için Kur'an - ı Kerim okudu, dua etti.

Nevşehir H.Hüseyin Yüncü Camii imamı Baki Öncel'in düzenlediği proğrama, içerisinde Filistinli, Afrikalı, Suriyeli, Bangladeşli müslüman öğrenciler ile Bahçeli Evler Mahallesinden katılan gençler Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan kahraman askerimizin ruhları ve gazilerimizin ruhaniyeti için Kur'an-ı Kerim okudu ve dua ettiler. Ayrıca, TSK'nın Suriye'de barışı sağlamak ve yeni göç dalgalarını önlemek üzere İdlib kentinde başlattığı "Bahar Kalkanı Harekatı" operasyonun zaferle sonuçlanması için de  fetih suresi okundu.

Eller Semaya Mehmetçik İçin Açıldı...

Oldukça duygu dolu anların yaşandığı proğrama ilişkin H.Hüseyin Yüncü Camii imamı Baki Öncel yaptığı açıklamasında; "NUDER dernek Başkanımız Faruk Kahriman ve Dünyanın farklı ülkelerinden gelen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde okuyan öğrencilerimize ve mahallelei gençlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, camiimiz cematine imamlık yaparak akşam ve yatsı namazını kıldıran Gine'li öğrencimiz Ömer İsmail kardeşimize de teşekkür ediyoruz." dedi.

Öncel ; "Allah'ım vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin, şanlı ordumuzun başlattığı harekatı hayırlı eyle ve şanlı ordumuzu nusretinle ve kudretinle muvaffak eyle.

Ya Rab, güç ver bize, şanlı bayrağımız hiç bir zaman inmesin Allah'ım. Din ve mukaddesat uğrunda en aziz varlıklarını feda eden Bedir'den Malazgirt'e, Çanakkale'den İstiklal Harbi'ne, 15 Temmuz'dan İdlip şehitlerimize kadar tüm şehitlere rahmet eyle Allah'ım. Gazilerimizden vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve hayırlı bir ömür nasip eyle, kendilerine şifa ver Allah'ım." dedi.