Nostalji tutkusu artıyor. Nevşehir'in Uçhisar beldesinde 35 yıl antika eşya satış işleriyle uğraşan Antikacı Mehmet Yoğuran, geçmişe göre eski eşya satışlarının artığını belirterek, nostaljiye olan ilginin yoğunlaştığını açıkladı.

Uçhisar kasabasında ikinci el eski eşyalar sattığını belirten Antikacı Mehmet Yoğuran, “ Nevşehir'de nostaljiyi yaşatma konusunda önemli bir mesafeler kaydediliyor. Geçmişe göre satışlarımızda artışlar yaşanıyor” dedi.

Antikacı Mehmet Yuğuran, “Vatandaş geçmişe özlem duyuyor. Yerli ve yabancı turistlerde bizden alışveriş yapabiliyorlar. Bunun yanında daha çok "Nevşehir Kapadokya bölgesine özgü figürler tercih ediliyor" diye konuştu.

NEVŞEHİR'DE İKİNCİ EL SATIŞTA ARTIŞ VAR

Nevşehir'de ikinci el eşya satışlarının da geçmişe göre artış kaydettiğini belirten Yuğuran, “Bu konuda geçmişe göre yoğun bir ilgi var. Vatandaş yıllar önce kullandığı eşyaları bize satıyor. Aynı ilgi şark köşesi oluşturmak isteyen vatandaşlar tarafından da gösteriliyor. Şark köşesi oluşturmak isteyen vatandaş bize yöneliyor. Satışlarımız yaz aylarında artıyor. Nostalji tutkusu her geçen gün artıyor” dedi.



“HERKES ANTİKA BİRİKTİRİYOR”
Nevşehir'de geçtiğimiz yıllarda antikaya pek fazla ilginin olmadığını belirten Mehmet Yuğuran, günümüzde durumunun tam aksine olumlu yönde ilerlediğini bildirdi.  Vatandaşların antikaya olan ilgisinin her geçen gün arttığını savunan Yuğuran; “Artık insanların antika ürünlere ilgisi giderek artıyor. Herkes antika biriktiriyor. Elinde olanlarda satmıyor. Merak yüz misli artmış. Herkesin biriktirdiği bir şey var. Herkes farklı bir şeyler biriktiriyor” dedi.



“ÜZERİNDEN 50 SENE GEÇEN BİR ÜRÜN ANTİKA OLABİLİYOR”
Eski olan her şeyi aldığını belirten antikacı Mehmet Yuğuran, fiyatlarında eskiye kıyasla düşük olduğunu belirtti. Eskiden antikacı dükkanlarına korkarak bakıldığını ifade eden Yuğuran; “Dükkandan içeri girmezdik. Çok pahalıydı. Ancak şimdi öyle değil. Eskiden bir şeyin antika olabilmesi için üzerinden 100 sene geçmesi gerekirdi. Şu anda üzerinden 50 sene geçen bir ürün antika olabiliyor. Bunun nedeni teknolojinin çok hızlı ilerlemesi. Bu nedenle de fiyatları düşük oluyor. Dükkanda büyüklü küçüklü binlerce parça eşya var” ifadelerini kullandı.