Çorum’a askeri birlik talebiyle Ankara’ya çıkarma yapan Çorum  heyetinden müjdeli haber geldi. Vali Mustafa Çiftçi, Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı makamında ziyaret ederek, Çorum’a askeri birlik talebinde bulundu. 

Milli Savunma Bakanı Akar, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayı ile Çorum’a askeri eğitim birliğinin kazandırıldığı, Çorum heyetinin sosyal medya hesaplarından müjdelendi.

Askeri Eğitim Birliği'ni Nevşehir'e bekliyoruz...

Nevşehirliler daha öncesinde Dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bizzat ismini zikrederek Nevşehir'e acemi birliği kurulacağını ifade etmesinin ardından, şehrimize “Askeri Eğitim Birliği” kurulmasını istiyor. FİB Haber. Com'a bu konuda taleplerini dile getiren çok sayıdaki Nevşehirli vatandaşlarımız; Cumhurbaşkanımızın ilimizi teşriflerinde Nevşehir”imize de bir “Askeri Eğitim Birliği” müjdesi verse keşke. Bu konuda müjdesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz" dediler.

Özellikle yaklaşık 40 yıl önce Nevşehir de bulunan Komondo birliği Tokat a sevk edilmiş o tarihten bu güne kadarda gelmemişti. İşte birliğin Nevşehir'den taşınarak Tokat'a gittiğini hatırlatan Nevşehirli vatandaşlar ise, "Hep biz verdik, bugün biz istiyoruz.  Vatan'a, Devlet'e, millete kendinden çok ödün veren bir şehir olarak bu hayalin gerçekleşmesini istiyoruz." İfadelerini kullandılar. 

Acemi Birliğini kaçırmayalım!
Askeri birliklerin  küçük illere taşınması ile  Anadolu şehirlerinde hizmet sektörü gelişecek, işsizlik azalacak ve metropol kentlere göçün önüne geçilecek.​
Küçük büyük esnafımız için,
Gelişen Değişen Büyüyen Nevşehir için ,
Gelin bu tarihi fırsatı kaçırmayalım.
Nevşehir acemi birliğini istiyor...
Nevşehirli hangi görüşten, fikirden olursa olsun Askeri Er Eğitim Kışlası’na sahip çıkmalıdır, çıkmak zorundadır. Zaman birlik günüdür, zaman Nevşehir için, Nevşehir'in geleceği için bir olma günüdür.

Nevşehir Halkı Sözlerin Tutulmasını İstiyor...

"Acemi birliklerinin büyükşehirlerin dışına çıkarılması Anadolu'nun ekonomisini kalkındıracak. 10-15 bin mevcutlu acemi birlikleri sayesinde küçük şehirler hızla bir büyüme evresine girecek. Küçük kentlerde her açıdan bir canlılık olacak, birçok alanda istihdam yaratacak ve büyükşehirlere olan göçü azaltacaktır. Acemi er-erbaşların çarşı izninden, ailelerinin yemin törenlerine katılmasına kadar taşrada nüfus artacak. Konaklama, yiyecek-içecek, hediyelik eşya vb. tüm sektörler zincirleme olarak gelişecek. Bu da yeni istihdam alanları yaratacağı gibi vergi gelirlerinin da artmasını sağlayacak.
 
"Dolayısıyla Nevşehir'e  kurulacak bir acemi birliği tüm halkımızı olumlu yönde etkileyecek.  Acemi birliklerinden birinin Nevşehir'e gelmesi ilimizin kalkınmasında doping etkisi oluşturacaktır. Bu konuda seçilmişlerle birlikte atanmışlar gereken hassasiyeti göstermelidir. Gereken tüm kapılar çalınarak Nevşehir'e bir acemi birliğinin kurulması sağlanmalıdır. Bu Nevşehir için milat olur. Tüketim üretimi, üretim istihdamı tetikleyecektir. Artan ticaret hacmi nüfusumuza katkı sağlayacaktır. Nevşehir'in siyasi iradesinin bu konuda ısrarcı olması için ne gerekiyorsa yapılmalı. Tüm siyasi dinamiklerin konunun hassasiyetini görüp, acemi birliklerinden birinin ilimize gelmesi için ellerini taşın altına koyması şart. Tüm sivil toplum kuruluşları ile en kısa sürede gerekli planlamalar yapılmalı. Bu konuda bütün siyasiler, bürokratlar, Nevşehir ekonomisinde var olan bütün aktörler ve daha da önemlisi birebir etkilenecek olan bütün Nevşehir halkı destek vermeli.”