Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk önce kısa bir süre tamamen toplu ibadete ara verilen camiler, ilk önce 2 vakit olarak ibadete açılmıştı. Şimdi camiler 5 vakit toplu ibadete açılıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk önce kısa bir süre tamamen toplu ibadete ara verilen camiler, ilk önce 2 vakit olarak ibadete açılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada camilerin 5 vakit toplu ibadete açılacağını duyurdu.

Başkan Erbaş şu ifadelere yer verdi:

Camilerimizi Cuma ve öğle-ikindi vakitlerinde cemaatle namaza açmıştık. Yarın sabahtan itibaren maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıyoruz. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin.

Prof. Dr. Ali Erbaş@DIBAliErbas

Camilerimizi Cuma ve öğle-ikindi vakitlerinde cemaatle namaza açmıştık. Yarın sabahtan itibaren maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıyoruz. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin.

Elhamdülillah...Haydin Namaza Haydin Kurtuluşa..

Yarın (24 Haziran 2020) sabah namazı ile maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açılıyor. Daha önce Cuma, öğle ve ikindi namazlarında açık oluyordu. ‪
Rabbimiz ibadetlerimizi kabul etsin ve hastalıklardan muhafaza buyursun...‬

KAYNAK: DİYANET HABER